Industrie expertise

Smart Factory

Responsieve, adaptieve en verbonden maakindustrie.

De laatste jaren heeft de engineering voor de maakindustrie dramatische veranderingen doorgemaakt, door verschillende gelijktijdige ontwikkelingen. De globalisering en de wens om extreem maatwerk te produceren, leiden tot een grote uitbreiding van de aantallen varianten, tot kortere product life cycles en meer gesloten bedrijfsnetwerken. De korte planningshorizonnen en product life cycles leiden tot kleinere batches en vergen daarom om een hoge mate van productieflexibiliteit. Voor de juiste managementbeslissingen zijn real-time informatie en direct uitvoeren van de beslissingen onontbeerlijk.

De beheersing van de complexe processen binnen en buiten de fabriek is ook nu nog het domein van Enterprise Resource Planning (ERP)-toepassingen en Manufacturing Execution Systems (MES). De grotere turbulentie op de markt en de grotere productieflexibiliteit die daardoor noodzakelijk is geworden, vragen om complexe productieprocessen, die met de bestaande oplossingen moeilijk te realiseren zijn. Gedateerde informatie in de verschillende systemen leidt tot problemen in de planning en productie.

De smart factory

De smart factory biedt een nieuwe dimensie van multi-scale productie door gebruik van state-of-the-art, overal beschikbare rekentechnologieën en -tools. De smart factory staat voor een contextgevoelige productieomgeving die turbulentie in de real-time productie aankan dankzij gedecentraliseerde informatie- en communicatiestructuren voor optimale beheersing van de productieprocessen.

Het smart factory-concept maakt het mogelijk in real time relevante informatie voor de productie te verzamelen, te verspreiden en toegankelijk te maken. Waar en wanneer dan ook. De smart factory staat voor een real-time, contextgevoelige productieomgeving die turbulentie in de productie aankan dankzij gedecentraliseerde informatie- en communicatiestructuren voor optimale beheersing van de productieprocessen. Meer dan nu zal gebruik worden gemaakt van hulpmiddelen als horizontale en verticale integratie van informatiesystemen, het toewijzen van materialen en de informatiestromen binnen een bedrijf.

Smart Factory

Veilige connectiviteit binnen het productieproces

Connectiviteit binnen het productieproces is niets nieuws. Maar recente trends als de opkomst van de vierde industriële revolutie, Industry 4.0, en het convergeren van de digitale en fysieke wereld, bijvoorbeeld met informatietechnologie (IT) en operations technology (OT), hebben de transformatie van de supply chain steeds dichterbij gebracht. Het verschuiven van lineaire, sequentiële supply chain-operaties naar een onderling verbonden, open systeem van supply-operaties (het zogenaamde digital supply network) zal de basis leggen voor de concurrentieverhoudingen van de toekomst.

Om echter dit digital supply network volledig te realiseren, zullen fabrikanten ruimte moeten maken voor diverse trajecten: horizontale integratie van de veelheid aan bedieningssystemen in de organisatie; verticale integratie van productiesystemen; en end-to-end, holistische integratie van de hele waardeketen.

Experts in veilige digitale infrastructuur

Uw data optimaal gebruiken is essentieel voor succes in de toekomst. Een stabiele gegevensstroom via een veilig, betrouwbaar netwerk helpt gegevens te veranderen in informatie waar iets mee gedaan kan worden. Bevrijd je de data van je organisatie, dan kun je de manier van werken veranderen en de transformatie in goede banen leiden.

Over Infradata

Infradata is een toonaangevende onafhankelijke leverancier van managed services en oplossingen voor cloudnetworking en beveiliging
Infradata is een bekroonde en onafhankelijke leverancier van geavanceerde oplossingen en managed services op het gebied van cyber security en cloudnetworking. Dankzij onze best-of-breed oplossingen kunnen klanten innoveren en succesvol zijn. Infradata bouwt het fundament onder een veilige en gezonde digitale economie en digitale samenleving.

Infradata stemt zijn netwerk- en beveiligingsoplossingen altijd af op jouw zakelijke behoeften
Sinds 2005 richten we ons op het leveren van netwerk- en beveiligingsoplossingen aan multinationals, telecombedrijven en serviceproviders. Onze next-generation services en oplossingen zijn gebaseerd op een combinatie van technologieën, processen en de uitgebreide ervaring van onze mensen. Dankzij de kwaliteit van onze services en operationele activiteiten behalen we de allerhoogste klanttevredenheid in de markt.

Contact met een expert

Neem contact op met één van onze experts uit de branche. Bel ons of laat een bericht achter. Ons team staat voor je klaar.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met ons gebruik van cookies. Lees meer