Technologie

Wat is White Box Switching?

Een white box switch is een merkloos apparaat met standaard chips en onderdelen.

Een white box-switch is een netwerkswitch die wordt samengesteld uit gestandaardiseerde onderdelen. White box switches of white label switches draaien op standaard chips. White box switches zijn eigenlijk 'blanco' standaard hardware. De term white box of white label wordt gebruikt om producten te beschrijven die geen merknaam dragen.

Hoewel white box switches niet zoveel functies en mogelijkheden bieden als merknaam switches, zijn ze meestal minder duur en net zo snel. Dit kan hen een aantrekkelijk alternatief maken voor merknaam switches. White-box-switches bestaan ​​al jaren, maar de acceptatie bleef beperkt tot nichebedrijven met grote engineering afdelingen. De opkomst van software-defined netwerken (SDN) heeft ze onder de aandacht gebracht als een goedkoper alternatief voor traditionele netwerkhardware.

Een white box switch kan vooraf zijn geladen met open-source software of deze kan worden verkocht als een "bare metal" apparaat. Veel besturingssystemen voor white box-switches zijn gebaseerd op Linux, vanwege de vele open en gratis beschikbare Linux-hulpprogramma's waarmee beheerders de apparaten kunnen aanpassen aan de specifieke bedrijfs- en netwerkbehoeften van hun organisatie.

White Box Switching in door SDN Software gedefinieerde netwerken

White box switches worden vaak gebruikt in software-defined netwerken (SDN), een benadering voor netwerken waarin de besturing wordt ontkoppeld van de fysieke infrastructuur. In een SDN-omgeving bieden de apps die bovenop de SDN-controller worden uitgevoerd de orkestratie en programmeerbaarheid van het netwerk op het hoogste niveau.

White box-switches kunnen worden geprogrammeerd om het OpenFlow-protocol of een andere Southbound API te gebruiken om routing tabellen en verbindingen te maken. Omdat ze zo flexibel zijn, kunnen white box-switches ook worden gebruikt om een ​​breed scala aan open-source beheertools te ondersteunen, waaronder OpenStack, Puppet, Ansible en Chef.

Pagina delen:
Ontvang het laatste nieuws en relevante updates rechtstreeks in je browser. (max. één bericht per week)

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met ons gebruik van cookies. Lees meer