Technologie

RADIUS - Remote Authentication Dial In User Service

RADIUS (Remote Authentication Dial In User Service) is een AAA (authenticatie, autorisatie en accounting) systeem. Het systeem wordt gebruikt om de identiteit van een gebruiker die toegang wenst tot een netwerk, te kunnen vaststellen.

Verschillende methoden voor authenticatie

Er bestaan verschillende methoden waarmee de authenticatie kan plaatsvinden. Standaard meldt een gebruiker zich op een netwerk aan door het opgeven van een gebruikersnaam en een wachtwoord. Via een speciaal netwerkprotocol worden deze authenticatiegegevens ter fiattering aangeboden aan de RADIUS server. Deze server controleert de identificatie en meldt het aanvragende inbelsysteem of de authenticatie is geslaagd. Internet Service Providers maken gebruik van een belangrijke faciliteit van RADIUS, namelijk de schaalbaarheid. RADIUS servers kunnen elkaar vertrouwen, waardoor de authenticatie van een gebruiker door een andere RADIUS kan worden afgehandeld. Dat gebeurt in de regel doordat een gebruiker zich aanmeldt als lid van een Realm, een RADIUS domein. Dat gebeurt bijvoorbeeld doordat de gebruiker zich aanmeldt als lid @ realm.extensie.

Infradata: Experts in RADIUS

Infradata heeft jarenlange ervaring en een surplus aan expertise met het integreren van RADIUS binnen grote en complexe netwerken. Met een hoge partner-status bij Juniper Networks kan Infradata u de beste voorwaarden scheppen om een zo efficiënt mogelijke oplossing te creëren voor uw netwerk.

Meer informatie over RADIUS?

De Juniper Experts van Infradata vertellen je graag meer over de Radius toepassingen.

Neem contact op

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met ons gebruik van cookies. Lees meer