Signature Project

Wereldwijd mediatechnologiebedrijf levert hoogwaardige tv- en videoservices via IP

NEP The Netherlands transformeert zijn IP-based productieplatform met innovatieve oplossingen van Infradata.

NEP is een wereldwijd actief mediabedrijf dat klanten de technologie, het talent en de knowhow levert om de allergrootste evenementen uit te zenden – van de Oscars tot de Olympische Spelen.

Klanten van NEP zijn onder andere grote omroeporganisaties, kabelnetwerkbedrijven en evenementenproducenten die gebruikmaken van kwalitatief hoogwaardige oplossingen zoals productie op afstand, studioproducties, videodisplays, host broadcasting, postproductie, play-out en uplink-communicatie. NEP heeft vestigingen in Australië, België, Canada, Denemarken, Finland, Duitsland, Ierland, Nederland, Noorwegen, Zweden, Zwitserland, de Verenigde Arabische Emiraten, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

NEP The Netherlands levert een aantal zeer geavanceerde services en oplossingen en is actief in elke fase van het productieproces, van de cameralens tot het scherm ("glass-to-glass"). Daarvoor levert het bedrijf opnamefaciliteiten, studio's, editing in een cloudomgeving, live-productiegaleries in de cloud, videocompressie en play-outfaciliteiten.

Gerbrand de Ridder, hoofd van R&D en Lead System Architect bij NEP The Netherlands: "De IT-omgeving voor omroeporganisaties verandert razendsnel. Wij helpen onze klanten om de technologische ontwikkelingen voor te blijven. Met name de kijkers in Nederland verwachten de allerhoogste kwaliteit op tv. Dus omroepen en programmamakers moeten kunnen beschikken over camera's, studio's en productiefaciliteiten met dezelfde kwaliteit als de bedrijven in de grootste markten. Maar dan met een beperkter productiebudget. Wij bieden een breed scala aan beheerde oplossingen, uiteenlopend van het opnemen van video en het beheren van de content tot de distributie daarvan. Daarmee zorgen we ervoor dat onze klanten kunnen beschikken over de beste technologieën om de beste content te produceren."

NEP Netherlands

De uitdaging

NEP The Netherlands (NEP) is uitgegroeid van een omroeporganisatie die enkel gebruikmaakte van IT tot een IT-bedrijf dat is gespecialiseerd in broadcasting. Het heeft zijn activiteiten uitgebreid naar onder andere play-out en distributie. NEP werkt al sinds 2010 met een eigen content delivery network (CDN), dat is uitgebreid en verder ontwikkeld voor het leveren van hoge kwaliteit tv en VOD-content op grote schaal in Nederland, zoals het eredivisievoetbal.

Bovendien zocht NEP voor zijn productieomgeving naar een technologieleverancier die ervoor kon zorgen dat ze met hun systemen konden overstappen van de traditionele SDI-omgeving naar IP, met behoud van de hoogste zendkwaliteit.

"We zochten naar technologie die niet alleen kosteneffectief was, maar vooral ook geschikt voor de enorm hoge eisen van een broadcastomgeving. Daarin moeten zeer grote hoeveelheden ongecomprimeerde data worden verwerkt zonder latency of vertragingen. Door de overstap naar IP werkten we met dezelfde soort apparatuur als waarop internet en e-mail draait. Wij moesten echter wel tv-content produceren en leveren, en daarbij zijn vertragingen of haperingen uit den boze", aldus De Ridder.

"Voor ons telde vooral een hoge mate van innovativiteit, net zoals binnen ons eigen bedrijf. En niet alleen op het gebied van de huidige technologie, maar ook voor die van de toekomst. Juniper begreep dat, zette zich ervoor in en leverde wat we zochten." - Gerbrand de Ridder, Head of R&D en Lead System Architect bij NEP The Netherlands

Technologische oplossing

NEP selecteerde Juniper Networks als technologiepartner, omdat Junipers achtergrond als technologie leverancier het ideale uitgangspunt was voor de overgang van een SDI- naar een IP-infrastructuur. "We kiezen onze partners zeer zorgvuldig", zegt De Ridder. "Voor ons telde vooral een hoge mate van innovativiteit, net zoals binnen ons eigen bedrijf. En niet alleen op het gebied van de huidige technologie, maar ook voor die van de toekomst. We zochten ook een bedrijf waarmee we konden praten over de zaken die voor ons belangrijk zijn. We hebben veel ervaring in de omroepsector en konden dat vertalen naar de functionaliteit die we nodig hadden. Juniper begreep dat, zette zich ervoor in en leverde ons de specifieke functionaliteit die we zochten, zoals Precision Time Protocol (PTP)-synchronisatie. Ze zochten samen met ons naar de voordeligste manier om onze systemen te migreren gedurende het gehele project."

Voor het bouwen van het CDN maakte NEP gebruik van de Juniper Networks T4000 Core Router en T1600 Core Router. Deze zijn voorzien van zowel 10 GbE- als 100 GbE-interfaces voor het opzetten van een optische kern via het vezelnetwerk, dat is verspreid over drie eigen datacenters voor redundantiedoeleinden. De pre- en postproductieomgevingen draaien in een cloud die is gebaseerd op de QFX5100-switches van Juniper Networks. De switches in de QFX Series zijn krachtige high-density platforms die zijn ontworpen voor top-of-rack, end-of-row en spine-and-core aggregatie-implementaties in geavanceerde datacenteromgevingen. De productieomgeving moet ondersteuning bieden voor het transport van honderden gigabits aan ongecomprimeerde video. In een eenvoudige studio wordt er bijvoorbeeld al 80 Gbps aan verkeer naar het datacenter gestuurd, en voor multi-view monitors is al gauw 150 Gbps nodig.

De Ridder: "Dankzij het portfolio van Juniper konden we alles in één keer standaardiseren, van beveiliging tot backbone tot campus. Nu doen we dus alles met één enkele leverancier en gemeenschappelijke operationele procedures, maar het blijft toch een open systeem dankzij Junipers inspanningen op het gebied van externe API's en netwerkvirtualisatie."

NEP Netherlands Office

Bedrijfsresultaten

NEP begon zijn transformatie naar een op IP gebaseerde broadcastomgeving en het eerste IP-productieplatform met meerdere camera's ter wereld. Sindsdien heeft het bedrijf ruim 750 producties en primetime-tv voor miljoenen mensen geleverd. Het CDN heeft een streamingcapaciteit van 700 gigabit en biedt services voor omroepen en contenteigenaars zoals FOX Sports, NPO en RTL Videoland. De Ridder: "Dankzij Juniper hebben we onze business kunnen overbrengen van SDI naar IP. Daardoor zijn we flexibeler geworden, kunnen we sneller leveren en zijn de kosten lager geworden voor ons en onze klanten. Juniper heeft dit van het begin af aan begrepen en samen met ons gerealiseerd."

Nederland staat bekend om de geavanceerde televisiediensten, die mogelijk zijn doordat veel huishoudens een internetaansluiting van 100 Mbps of meer hebben. Daarnaast hebben we een reputatie opgebouwd voor het bedenken van innovatieve tv-formats, zoals The Voice van Talpa en Big Brother van Endemol. Met de technologie van Juniper kan NEP deze traditie voortzetten. Het bedrijf levert een nieuwe generatie tv-diensten zoals VOD-services met 4k ultrahigh definition, interactieve online-ervaringen met negen split screens en zelfs 360-graden virtual reality voor een realityprogramma van één van zijn klanten.

"Dankzij Juniper hebben we onze business kunnen overbrengen van SDI naar IP. Daardoor zijn we flexibeler geworden, kunnen we sneller leveren en zijn de kosten lager geworden voor ons en onze klanten. Juniper heeft dit van het begin af aan begrepen en samen met ons gerealiseerd." - Gerbrand de Ridder, Head of R&D en Lead System Architect bij NEP The Netherlands

De toekomst

NEP is van plan om zijn capaciteit verder uit te breiden met twee studio's, vier nieuwe productieomgevingen in de cloud, dertig play-outkanalen en live 4K OTT-uitzendingen van sportevenementen. "De technologie op het gebied van tv verandert steeds sneller, dus we moeten ons kunnen aanpassen. Het duurt niet lang meer voordat alles op het gebied van tv en video wordt getransporteerd via gestandaardiseerde open systemen zoals die van Juniper", stelt De Ridder. "We kunnen nu gemakkelijk upgraden van HD naar

4K en 8K en kunnen al die formaten naast elkaar laten draaien, gewoon door de capaciteit uit te breiden of een nieuw compressiealgoritme te gebruiken. We hoeven daar dus geen hele systemen meer voor te vervangen. Dat is het mooie van een goed broadcastsysteem via IP."

Contact met een expert

Spreek met een solutions expert of architect. Bel ons of laat een bericht achter. Ons team staat voor je klaar.

Samenvatting

Bedrijf:
NEP The Netherlands

Bedrijfstak:
Media en entertainment, technologie

De uitdaging:

  • Bouwen van een content delivery network (CDN) voor het leveren van tv- en videocontent van hoge kwaliteit.
  • Het vernieuwen van productiesystemen en workflows, van een traditionele broadcastomgeving naar IP-platforms in de cloud.
  • De hoogste zendkwaliteit en betrouwbaarheid garanderen. Technologische oplossing:
  • QFX5100-switches
  • T4000 Core Router en T1600 Core Router

Resultaat:

  • Het eerste IP-productieplatform met meerdere camera's ter wereld, met meer flexibiliteit en efficiëntie en de beste kwaliteit.
  • In één jaar ruim 500 producties en primetime-tv geleverd voor miljoenen mensen.
  • Het CDN is uitgebreid en verder ontwikkeld.

Waarom Infradata

Meer lezen

Superieure projectexecutie

Ontdek onze "First time right" filosofie.

Direct toegang tot experts

Vakkundige en gecertificeerde engineers die jouw situatie kennen.

Lean en agile

Kwaliteit, snelheid en enorme klantfocus.

Strategische partnerships

Selectie van toonaangevende technologieleveranciers.

Holistische aanpak van beveiliging

Van endpoint tot network edge.

Bewezen ervaring

Wereldwijd leveren van diensten en oplossingen.

Wil je meer weten?

Neem vandaag nog contact op.

Je kunt ons bellen of een bericht sturen. Ons team staat klaar om je te helpen.

Bericht sturen Nu bellen Offerte aanvragen

Pagina delen:

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met ons gebruik van cookies. Lees meer