Project

Nederlandse IaaS-aanbieder Interconnect is klaar voor cloud-scale groei

In alle bedrijfstakken wordt digitaal gewerkt, van winkels tot ziekenhuizen tot banken. Interconnect is een vooraanstaande Nederlandse provider van private clouds, datacenters, netwerken en beveiliging en werkt al sinds 1995 voor het digitale bedrijfsleven. Het bedrijf heeft een sterke reputatie als innovator en vertrouwt inmiddels ruim 10 jaar op Infradata en Juniper Networks. Met hulp van Infradata is Interconnect recent overgestapt op een IP fabric gebaseerd op de routing- en switching-platformen van Juniper, die zorgen voor massale schaalbaarheid en eenvoudiger beheer.

Webinar: Datacenter - Interconnect

Interconnect Services, een in Nederland gevestigde IaaS-provider, had behoefte aan enorme schaalbaarheid en een vereenvoudigde bedrijfsvoering om de groei van het bedrijf te ondersteunen. Het bedrijf had behoefte aan een zeer lage latentie tussen hun datacenters en POP's om de vraag van klanten te ondersteunen en waardevolle diensten te leveren. Luister naar Dave Thoonsen, Interconnect Network Engineer, over hoe zij dit hebben gedaan met behulp van EVPN/VXLAN in hun twee datacenters en over hun MPLS WAN.

Lees hoe Juniper en Infradata Interconnect hebben geholpen de latentie te verlagen tot 1 ms, waarom de verhoging van de kerndichtheid heeft bijgedragen aan kosteneffectieve verbindingen en hoe automatisering en contrail configuratiewijzigingen in enkele minuten, niet in uren, mogelijk zijn gemaakt.

Interconnect is opgericht door de broers Rob en Jeroen Stevens die tot op de dag van vandaag actief zijn als respectievelijk CEO en CTO. Het bedrijf is een echte regionale provider en staat bekend om zijn attente klantenservice en grondige technische kennis. De klanten zijn divers en lopen uiteen van lokale reclamebureaus en regionale ziekenhuizen tot internationale bedrijven zoals het Amerikaanse surfboardmerk O'Neill en telecombedrijf Vodafone.

Interconnect investeert doorlopend in de infrastructuur om tegemoet te komen aan de altijd veranderende behoeften van klanten. Dit betekent dat de capaciteit en prestaties van hun infrastructuurservices worden opgeschaald en er maximale beschikbaarheid wordt geleverd, om de garantie van 99,9 procent uptime waar te kunnen maken. Het serviceaanbod van Interconnect omvat Infrastructure-as-a-Service en private cloud services. Het bedrijf beheert datacenters in 's Hertogenbosch en Eindhoven die via glasvezel met elkaar zijn verbonden, en werkt samen met andere service providers om klanten de gewenste connectiviteit te bieden.

Interconnect heeft recent zijn core network geüpgraded met Juniper-producten, voor een capaciteit en schaal die geschikt is voor moderne cloudomgevingen. 'We zijn overgestapt op een IP fabric om de schaal en flexibiliteit van onze oplossingen te vergroten', vertelt Dave Thoonsen, network engineer bij Interconnect. De IP fabric van Interconnect maakt gebruik van een Ethernet VPN/Virtual Extensible LAN (EVPN/VxLAN) framework, evenals een EVPN/VxLAN over het MPLS WAN voor de interconnectie van de datacenters.

"Bij het kiezen van de juiste leverancier zoals Infradata dat voor ons is, draait het niet alleen om het tenderproces. Eerlijk advies en creatieve ideeën zijn veel belangrijker' - Jeroen Stevens, CTO van Interconnect

Interconnect Meeting room

'Met een EVPN/VxLAN in onze Juniper-infrastructuur is het veel gemakkelijker om onze klanten een verbinding tussen datacenters te bieden.' Een EVPN/VxLAN-architectuur maakt zeer efficiënte Layer 2/Layer 3-verbindingen mogelijk doordat het de inefficiëntie van het STP-protocol wegneemt en nieuwe niveaus aan schaalbaarheid, eenvoud en wendbaarheid biedt. Met EVPN/VxLAN wordt het fysieke onderliggende netwerk losgekoppeld van het virtuele overlay-netwerk. Dat vereenvoudigt de Layer 2/Layer 3-verbindingen tussen de servers in de twee datacenters van Interconnect en zorgt voor een consistente onderliggende architectuur.

'Door EVPN/VXLAN te gebruiken in onze Juniper-architectuur is het veel eenvoudiger om verbindingen tussen onze datacenters te bieden.' – Dave Thoonsen, network engineer, Interconnect.

'Klanten kunnen heel eenvoudig verbinding maken met onze private cloud', vertelt Thoonsen. De IP fabric van Juniper is een flexibele manier om een verbinding uit te breiden naar elke gewenste locatie.' Het Juniper Networks® MX204 Universal Routing Platform is de kern van het datacenter. De MX204 is een cloud-grade, ultra-high density 100 GbE-platform dat een minimale hoeveelheid ruimte en energie verbruikt. Het biedt ondersteuning voor routing, switching en beveiliging met uitgebreide servicefuncties, automatisering en telemetrie.

In de datacenters van Interconnect is de IP fabric geïmplementeerd met de Juniper Networks QFX5100 Switch als de spine-layer switch en de Juniper Networks EX4300 Ethernet Switch als de leaf-layer switch. Leaf-layer switches maken rechtstreeks verbinding met fysieke servers, virtuele servers en andere netwerkapparaten. Elke leaf-switch heeft een snelle verbinding met de spine zodat het verkeer gelijkmatig over de IP-links kan worden verdeeld.
Ook de telemetrie die is geïntegreerd in de Juniper-infrastructuur is essentieel voor de high-availability strategie van Interconnect. Hierbij worden met behulp van sensoren data verzameld en geëxporteerd voor doorlopende monitoring van de prestaties en het in real time oplossen van problemen, zoals opstoppingen in het netwerk.
Interconnect is helemaal klaar om te blijven groeien. Het datacenter in Eindhoven wordt uitgebreid naar 2.200 racks en 6.000 vierkante meter vloeroppervlak en in 's Hertogenbosch worden een compleet nieuw datacenter en kantoorgebouw neergezet.

Thoonsen: 'Dankzij het Juniper-netwerk kunnen we onze IP fabric eenvoudig uitbreiden naar de nieuwe datacenters.'

Klaar voor groei dankzij automatisering

Door de datacenters in te richten met standaard bouwblokken kan Interconnect eenvoudig automatisering gebruiken om het configuratiemanagement te stroomlijnen. Netwerkautomatisering heeft geleid tot een aanzienlijke verlaging van de kosten en heeft de time-to-market van nieuwe services en de onboarding van nieuwe klanten flink versneld.

'We zijn erg blij met de betrouwbare Juniper-apparatuur, de goede relatie met Infradata en Juniper en de manier waarop Infradata en JTAC ons ondersteunen. We bespreken nieuwe ideeën en innovaties met ze en beschikken op ieder moment over technische support. Bij het kiezen van de juiste leverancier, zoals Infradata dat voor ons is, draait het niet alleen om het tenderproces. Eerlijk advies en creatieve ideeën zijn veel belangrijker', vertelt Jeroen Stevens, CTO van Interconnect.

Junos™ OS, het besturingssysteem van Juniper Networks dat draait op al hun routers, switches en beveiligingsplatformen, is een onmisbaar onderdeel van de automatiseringsstrategie van het bedrijf. Junos OS is eenvoudig te integreren binnen DevOps-omgevingen en biedt programmeerbaarheid, scripting, open API's en ondersteuning voor automatiseringsframeworks. Interconnect gebruikt Juniper-modules en Ansible-playbooks voor hun automatisering.

'Automatisering is zeer belangrijk binnen onze Juniper fabric', aldus Thoonsen. 'We zijn nu bijvoorbeeld bezig met het automatiseren van de provisioning in onze back-end.'
Hiermee kan een indrukwekkende tijdwinst worden behaald. 'Als we het op de ouderwetse manier doen, dus met de hand, kost het configureren van een switch of router ruim anderhalf uur', vertelt hij. 'Het doel is nu om de standaardconfiguraties, die de bouwblokken vormen van onze services, te automatiseren. Dan kunnen we de provisioning voor een nieuwe klant in een paar minuten voor elkaar hebben.'

Automatisering verbetert ook de servicebeschikbaarheid. Thoonsen: 'Wanneer operators handmatig configuratiewijzigingen moeten doorvoeren op een reeks switches, ontstaat het risico van fouten die weer gevolgen hebben voor de netwerkbeschikbaarheid.' Uiteindelijk leidt automatisering tot een hogere klanttevredenheid. Thoonsen: 'We zijn bezig met het ontwikkelen van een klantenportal waar die een service kan aanvragen, de netwerkverbinding kan instellen en binnen een paar minuten aan de gang kan.'

Een basis van vertrouwde partners

Als particuliere, regionale provider die moet concurreren met vermogende wereldwijde cloudproviders, onderscheidt Interconnect zich door zijn uitmuntende klantenservice en grondige technische kennis. De sterke relatie met Infradata en de apparatuur van Juniper vormen de perfecte basis voor de innovatieve activiteiten van Interconnect. Infradata is een Elite Partner van Juniper die zich specialiseert in geavanceerde beveiliging en routering binnen organisaties. Onder de medewerkers bevinden zich dan ook meerdere engineers met een Juniper-certificering.

'Infradata en Juniper staan echt aan onze kant. Ze reageren altijd snel en leveren de support die we nodig hebben' – Dave Thoonsen, network engineer, Interconnect

'We zijn een trotse klant van Juniper', zegt Thoonsen. 'Ze zijn sterk op het gebied van functionaliteit, stabiliteit en performance en leveren uitstekende support.'

Net als bij Juniper en Infradata ligt de focus van Interconnect op het oplossen van ingewikkelde problemen en het verminderen van complexiteit, zodat hun klanten zich optimaal kunnen richten op hun kernactiviteiten.

'Infradata en Juniper staan echt aan onze kant', zegt Thoonsen. Ze reageren altijd snel en leveren de support die we nodig hebben.'

Samenvatting


Industrie: Web Services

Uitdaging:

Opschalen van cloud-, data center-, en netwerk-services om tegemoet te komen aan de toenemende IaaS wensen van klanten 

Technologische Oplossing:

  • MX204 Universal Routing Platform
  • QFX5100 line of Ethernet Switches
  • EX4300 Ethernet Switch

Resultaat:

  • Versnelde service delivery en sterke vereenvoudiging van network operations
  • Automatisering maakt configuration changes mogelijk in enkele minuten in plaats van uren
  • Eenvoudig te verbinden klanten resources over meerdere data centers door EVPN/VXLAN te gebruiken

Contact met een expert

Spreek met een solutions expert of architect. Bel ons of laat een bericht achter. Ons team staat voor je klaar.

Waarom Infradata

Meer lezen

Superieure projectexecutie

Ontdek onze "First time right" filosofie.

Direct toegang tot experts

Vakkundige en gecertificeerde engineers die jouw situatie kennen.

Lean en agile

Kwaliteit, snelheid en enorme klantfocus.

Strategische partnerships

Selectie van toonaangevende technologieleveranciers.

Holistische aanpak van beveiliging

Van endpoint tot network edge.

Bewezen ervaring

Wereldwijd leveren van diensten en oplossingen.

Wil je meer weten?

Neem vandaag nog contact op.

Je kunt ons bellen of een bericht sturen. Ons team staat klaar om je te helpen.

Bericht sturen Nu bellen Offerte aanvragen

Pagina delen:

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met ons gebruik van cookies. Lees meer