Project

Interconnect bouwt virtuele infrastructuur om datacenter te vereenvoudigen

Interconnect is een internet service provider gevestigd in Nederland. Het biedt een breed scala aan IT-oplossingen, waaronder cloud hosting, connectiviteit, VoIP (Voice over IP) en datacenterdiensten. Interconnect is in 1995 opgericht door de broers Rob en Jeroen Stevens en is uitgegroeid tot een organisatie met meer dan 60 werknemers. De omzet en het aantal medewerkers blijft kwartaal na kwartaal groeien. Het hoofdkantoor en het eerste datacenter bevindt zich in Den Bosch en Interconnect heeft een tweede datacenter in Eindhoven.

De cloudservices van Interconnect zijn gebaseerd op VMware as a service. Het biedt zijn klanten een enkele VMware-server of een op maat gemaakt pakket aan opties voor compute, storage en resiliency, en voegt zelfs loadbalancing- en firewallservices toe. De datacenters en colocatiediensten omvatten een breed scala aan connectiviteitsopties tussen de datacenterlocaties, met behulp van Ethernet- of Fibre Channel-services. Het biedt ook connectiviteit met de sites van haar klanten, door gebruik te maken van haar eigen glasvezelnet en diensten van de belangrijkste maatschappijen in de regio, en een reeks e-mail, telefonie en vast-mobiele convergentieoplossingen. Interconnect biedt zijn diensten aan bedrijven variërend van kleine en middelgrote bedrijven tot grote zakelijke klanten met wel 10.000 werknemers, zoals sportfabrikant O'Neill en de mobiele operator Vodafone.

 

Uitdaging

De switching-infrastructuur van Interconnect was uitgegroeid tot een punt waar het uiterst moeilijk te beheren was. Met meer dan 200 switches die frequente handmatige herconfiguratie vereisten om klant-VLAN's (virtueel lokaal netwerk) te creëren in zijn datacenters, was servicevoorzieningen een langzaam en complex proces geworden dat gevoelig was voor menselijke fouten. Kwesties rondom het omspannen van tree-protocolbeperkingen, QoS (quality of service) en latency ontwikkelden zich ook. Er was een nieuwe, innovatieve aanpak nodig voor de opbouw van zijn datacenternetwerk om een ​​concurrentievoordeel te behouden en te voldoen aan de veranderende eisen van de klant.

Selectiecriteria

Interconnect heeft een breed scala aan leveranciers ontmoet en hen gevraagd uit te leggen hoe zij deze uitdagingen konden oplossen. Het was op zoek naar een vertrouwd bedrijf dat innovatie naar het datacenter bracht en dat zich op de markt heeft bewezen. Interconnect gebruikte al vele jaren andere apparatuur van Juniper Networks en had zeer positieve ervaringen met het bedrijf.

Jeroen Stevens, chief technology officer (CTO) van Interconnect, zei: "Onze benadering van zaken doen is zeggen wat we doen en doen wat we zeggen. Het is wat onze klanten van ons zijn gaan verwachten en wat wij van onze leveranciers verwachten. Dat soort integriteit bij onze leveranciers is erg belangrijk voor ons. "

Interconnect Meeting room

Oplossing

Interconnect selecteerde Juniper Networks® MX104 3D Universal Edge Routers om een ​​datacenter-core te bouwen, en Juniper Networks QFX5100 Switches en Juniper Networks EX4300 om een ​​Virtual Chassis Fabric te maken. De MX, EX, QFX en Virtual Chassis Fabric zijn sleutelcomponenten van MetaFabric, de eenvoudige, open en slimme benadering van datacenter-netwerkarchitectuur van Juniper. De MX104 biedt veel capaciteit en redundantie in een ruimte- en energiezuinige form factor, de QFX-switches bieden 10GbE-connectiviteit en de EX Series-switches worden gebruikt om clientpoorten te leveren met snelheden van 1GbE en lager. De Virtual Chassis Fabric (VCF) van Juniper Networks biedt een low-latency, high-performance weefselarchitectuur die als een enkel apparaat kan worden beheerd. Hiermee kunnen operatoren meerdere apparaten met elkaar verbinden in een enkel logisch apparaat, in een fabric-architectuur, wat de configuratie en het beheer vereenvoudigt.

"Ik verwacht dat krachtige apparaten zoals deze perfect zullen werken, onder alle omstandigheden. We hadden 'goed genoeg' producten kunnen gebruiken die ons geen innovatie boden, of low-end producten die niet zouden werken onder hoge belasting. Met Juniper aan boord hebben we het vertrouwen dat ons netwerk precies zal doen, wat we verwachten dat het zal doen, elke keer weer. " - Jeroen Stevens, CTO & Eigenaar, Interconnect

Infradata, een Juniper Networks Elite-partner met een bewezen staat van dienst in het leveren van Juniper Networks-oplossingen in zeer kritieke bedrijfsomgevingen, bood advies vanaf het begin van het project. Infradata gebruikte zijn diepgaande kennis van de Juniper Networks-oplossing tijdens sparring-sessies om tot de meest optimale oplossing voor Interconnect te komen. In combinatie met Juniper's JTAC-ondersteuning, expertise en kennis was Interconnect verzekerd van een hoogwaardige oplossing.

Resultaten

Interconnect profiteert nu van een eenvoudigere, meer robuuste datacenterinfrastructuur, die open, eenvoudig te configureren, flexibeler en veerkrachtiger is. De Virtual Chassis Fabric biedt een voorspelbare lage latentie omdat het ervoor zorgt dat elk apparaat niet meer dan twee hops verwijderd is van elk ander apparaat in de fabric, ongeacht de fysieke locatie. Het biedt een veerkrachtiger kader omdat verkeer meerdere padopties over de hele structuur heeft. Het belangrijkste is dat het veel eenvoudiger te beheren is, omdat het zich gedraagt ​​als een enkele switchentiteit en een voorziening voor automatische provisionering omvat, waardoor kosten worden bespaard en een snellere dienstverlening mogelijk wordt. Belangrijk is dat alle Juniper-netwerkelementen ook het Junos®-besturingssysteem delen, waardoor onderhoud en upgrades eenvoudiger worden.

"Ons technisch team is dol op de oplossing. In wezen hebben we een grote switch die niet eens in een enkele kamer hoeft te zijn. We hebben geen capaciteitsproblemen, het is een eenvoudige upgrade naar 40G en we hoeven maar één configuratie te veranderen wanneer een klant van de ene naar de andere locatie gaat. " - Jeroen Stevens, CTO & Eigenaar, Interconnect

Interconnect waardeert ook de operationele voordelen van off-line configuratie en in-service software-upgrades. Jeroen Stevens legt uit: "Ik weet dat ik op afstand upgrades kan doen - dat doen we al meer dan tien jaar met Juniper-apparatuur en het werkt altijd - de apparatuur zal altijd weer online komen en we weten dat we erop kunnen vertrouwen. We houden ook van de off-line configuratiemodus, die over de volledige productlijn werkt. We kunnen nu ook in-service software-upgrades uitvoeren, wat betekent dat we helemaal geen netwerkuitval hebben. Het is de enige oplossing die ik heb gezien die alles kan leveren wat hij in dit verband beweert. "Omdat Interconnect zijn bestaande klanten heeft gemigreerd naar de nieuwe Juniper-infrastructuur, heeft het ook problemen opgelost die sommigen eerder hadden ervaren met pakketverlies.

Jeroen Stevens

"We zijn erg blij met de betrouwbare apparatuur van Juniper, onze relatie met Infradata en Juniper en de ondersteuning die Infradata en JTAC ons bieden. We kunnen nieuwe ideeën en innovatie bespreken met beide partijen en ze zijn er altijd om technische ondersteuning te bieden. Het kiezen van een leverancier als Infradata gaat niet alleen over een RFP-proces, het gaat om eerlijk advies en creatieve ideeën. " - Jeroen Stevens, CTO & Eigenaar, Interconnect

Volgende stappen en lessons learned

Interconnect vervangt nu alle bestaande switches door Juniper-platforms. Jeroen Stevens: "Dit was niet ons oorspronkelijke plan, maar we vonden de VCF erg goed, dus besloten we alles te vervangen. We realiseerden ons dat dit ons niet meer zal kosten om te upgraden naar nieuwe Juniper-hardware dan om de lopende ondersteuningskosten op ons oude switchingplatform te vernieuwen. Het is een gemakkelijke keuze! "

Interconnect onderzoekt ook hoe de SDN-oplossingen (Software Defined Networking) en vCPE (virtual customer premise equipment) van Juniper de service kunnen helpen verlengen van dagen tot minuten en voorkomen dat fysieke herconfiguratie van het netwerk nodig is. Jeroen Stevens: "SDN zal heel belangrijk voor ons zijn. Het is de sleutel om flexibeler en kosteneffectiever te worden. We verwachten dat de voortdurende technologische innovatie van Infradata zal vertalen naar nog betere diensten voor onze klanten, en we kunnen blijven leveren wat we zeggen dat we gaan doen, omdat we erop kunnen vertrouwen dat Infradata hetzelfde voor ons zal doen. "

Contact met een expert

Spreek met een solutions expert of architect. Bel ons of laat een bericht achter. Ons team staat voor je klaar.

Samenvatting

Bedrijf: Interconnect

Industrie: internetprovider

Zakelijke uitdaging:

Interconnect wilde haar datacenter-netwerkarchitectuur vereenvoudigen. Het onderhouden van het netwerk vereiste uitgebreide handmatige handelingen.

Selectiecriteria:

Interconnect keek in de hele branche naar een innovatieve datacenteroplossing die zich in de markt heeft bewezen.

Technologie oplossing:

Interconnect selecteerde Infradata om de apparatuur te leveren voor de Metafabric-architectuur van Juniper Networks, bestaande uit:

  • Juniper Networks MX104 3D Universal Edge Routers
  • Juniper Networks QFX5100 Ethernet-switches
  • Juniper Networks EX4300 Ethernet-switches
  • Juniper Networks Virtual Chassis Fabric

Bedrijfsresultaten:

  • Een open en flexibel datacenter-netwerk
  • Lage latentie, met minder netwerk "spongen" tussen twee willekeurige punten
  • Een zeer veerkrachtige netwerkarchitectuur

Waarom Infradata

Meer lezen

Superieure projectexecutie

Ontdek onze "First time right" filosofie.

Direct toegang tot experts

Vakkundige en gecertificeerde engineers die jouw situatie kennen.

Lean en agile

Kwaliteit, snelheid en enorme klantfocus.

Strategische partnerships

Selectie van toonaangevende technologieleveranciers.

Holistische aanpak van beveiliging

Van endpoint tot network edge.

Bewezen ervaring

Wereldwijd leveren van diensten en oplossingen.

Wil je meer weten?

Neem vandaag nog contact op.

Je kunt ons bellen of een bericht sturen. Ons team staat klaar om je te helpen.

Bericht sturen Nu bellen Offerte aanvragen

Pagina delen:

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met ons gebruik van cookies. Lees meer