Project

CM.com ontwikkelt high-performance netwerk infrastructuur met Infradata

CM Group

Duizenden bedrijven vertrouwen dagelijks op CM.com’s communicatie- en betaalplatform. CM.com is operationeel actief in ruim 190 landen, heeft meer dan 25.000 klanten en ruim 300 medewerkers. CM.com levert onder andere messaging kanalen, payment services en digitale identificatie-oplossingen.

CM.com heeft vestigingen in Nederland, HongKong, het Verenigd Koninkrijk, China, Dubai, Zuid-Afrika, Duitsland en Frankrijk. Bedrijven die het platform van CM.com gebruiken zijn onder andere PostNL, Heineken, Unicef, Rabobank, Parkmobile en Thuisbezorgd.nl.

Infradata helpt CM met realisatie netwerk als fundament voor wereldwijde groei

In 2014 ziet CM.com na jaren van groei een explosieve toename van complexiteit, dataverbruik en latency op het bestaande netwerk. Steeds meer klanten maken gebruik van de diensten van CM.com. Hierdoor ontstaat de behoefte aan een nieuw netwerk fundament, zodat het CM.com platform op wereldniveau verder kan groeien. Om software-applicaties makkelijker en sneller uit te rollen heeft het in-house development team van CM.com, bestaande uit ruim 100 developers, eveneens behoefte aan een agile en lean netwerkomgeving. De transformatie naar een toekomstbestendige netwerk infrastructuur moet ook de onboarding van nieuwe netwerken mogelijk maken, hoge performance leveren en meer controle bieden om netwerkfuncties optimaal te benutten.

“Dankzij de Infradata infrastructuur die we samen hebben gebouwd, kunnen wij deze nu volledig zelf beheren. Daardoor hebben wij een schaalbare oplossing die ons voorziet in de wereldwijde infrastructuur die nodig is voor het leveren van onze diensten.” - Jan Saan, CTO at CM.com

Wereldwijd schaalbaar, veilig en klaar voor multi cloud

Met zijn wereldwijde clientèle en de schaal waarop CM.com opereert, is het van groot belang dat het netwerk stabiel en veilig is, maar ook flexibel genoeg om nieuwe diensten en producten te kunnen introduceren. Samen met Infradata is het traditionele statische netwerk vervangen door een robuuste underlay met daaroverheen een overlay netwerk. Dit overlay netwerk zorgt voor segmentatie tussen diverse producten en verzorgt de netwerkbeveiliging tussen verschillende componenten van een product. Door gebruik te maken van een overlay netwerk is het mogelijk om een nieuw virtueel netwerk op te bouwen binnen enkele minuten, zonder dat dit impact heeft op de andere overlay netwerken en de daarbij behorende producten.

CM.com is een devOps bedrijf dat zijn eigen applicaties ontwikkelt. Door vanaf dag één netwerk segmentatie in het overlay netwerk toe te passen, wordt beveiliging al tijdens de bouw van een applicatie afgedwongen. Het resultaat hiervan zal een applicatie zijn die op meerdere lagen beveiligd is (defense in depth).

De hard- en software stack van CM.com bestaat onder andere uit technologie van Juniper Networks, Dell en het VMWare virtualisatie platform. De nieuwe wereldwijd schaalbare omgeving biedt ingebouwde redundantie. Applicaties draaien op meerdere gevirtualiseerde networking omgevingen. Zo kan CM.com ook na bedrijfsovernames nieuwe netwerken aansluiten op het CM.com netwerk. Binnen de virtuele netwerkomgeving worden ook virtuele firewalls geïnstalleerd, gebaseerd op de Juniper vSRX.

Software-Defined en virtualized network platform

CM.com zal in de nabije toekomst ook de voordelen van Software-Defined Networking (SDN) benutten. Met Juniper Contrail en de virtualized edge routers vMX is namelijk effectieve en geautomatiseerde orchestratie mogelijk. Snelle uitrol van Virtual Machines ondersteunt de wereldwijde schaalbaarheid en maakt het mogelijk om een brug te slaan tussen computing, storage en het netwerk voor optimale connectiviteit. Binnen deze virtuele netwerkomgeving worden ook Juniper vSRX virtual firewalls geïnstalleerd.

CM.com bouwt eigen campus met Secure Enterprise network

CM.com bouwt momenteel een eigen campus waarmee ruim 150 nieuwe werkplekken gerealiseerd worden. Infradata levert daarom de veilige wireless netwerk oplossingen van Aruba Networks aan CM.com. Dit biedt medewerkers snelle en veilige workspaces terwijl netwerkbeheerders van CM.com zelf endpoints kunnen beheren voor optimale on-site netwerkbeveiliging. Dankzij deze schaalbare Secure enterprise networking oplossing heeft CM.com volledige controle over de netwerkinfrastructuur op de campus.

“Gebaseerd op mijn ervaringen zou ik mensen zeker aanraden om Infradata te bellen voor hulp, omdat zij je naar het volgende niveau zullen tillen." - Jan Saan, CTO at CM.com

Samenvatting

Sector

  • Telecom/Service Providers

Uitdagingen:

  • Ontwikkeling van een netwerk als fundament voor de multi cloud strategie van CM.com
  • De transitie van een traditioneel netwerk naar een toekomstbestendig, wereldwijd schaalbaar low-latency en high-availability netwerk

Oplossing:

  • Design en realisatie van low-latency netwerkarchitectuur ten behoeve van de multi cloud strategie

 

Contact met een expert

Neem contact op met één van onze experts uit de branche. Bel ons of laat een bericht achter. Ons team staat voor je klaar.

Download Playbook

Download het Infradata project playbook en leer van de succesvolle Cloud Networking en Cyber Security projecten die Infradata uitgevoerd heeft. 

Pagina delen:

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met ons gebruik van cookies. Lees meer