Elite partner

Nutanix

Juniper en Nutanix leveren een veilig en geautomatiseerd Multicloud ecosysteem voor bedrijven

De groeiende kosten en complexiteit van netwerk-, compute- en opslaghardware, gepaard aan teams die in silo's werken om de onderliggende infrastructuur te bouwen en onderhouden, werpen grote uitdagingen op in een wereld die steeds meer door applicaties gedreven wordt.

Juniper Networks Contrail Enterprise Multicloud werkt met Nutanix Enterprise Cloud zodat bedrijven eigen private clouds kunnen ontwikkelen terwijl workloads tussen verschillende multicloud-omgevingen verplaatst worden. Dit gebeurt door end-to-end-policy en -controle te bieden wardoor omgevingen als één cloud bediend worden.

Gebouwd rondom de Nutanix Enterprise Cloud, levert de integratie van Juniper QFX-serie switches en Contrail Enterprise Multicloud Network Visibility en Analytics voor gevirtualiseerde workloads. Door het simplificeren en automatiseren van netwerkconnectiviteit en -beheer, levert Juniper een schaalbare structuur voor gedistribueerde enterprise cloud-architecturen.

Juniper en Nutanix bundelen de krachten voor multicloud-architectuur en leveren

 • Één enkel platform dat hoge prestaties en een te voorspellen schaal levert voor elke virtuele workload
 • High performance networking en beveiliging voor scale-out virtual datacenters
 • Flexibiliteit met multi-hypervisor ondersteuning (Hyper-V, ESXi, Acropolis Hypervisor) en een volledig appliance portfolio voor de juiste mix van computer- en opslagbronnen
 • Virtual Machines die altijd draaien en beschermd worden met VM-centric back-ups en geïntegreerde disaster recovery
 • Innovatieve Virtual Chassis Fabric-architectuur met automatiseringsmogelijkheden voor sterk vereenvoudigd beheer

“By offering easy-to-deploy and simple-to-manage cloud infrastructure, Nutanix is democratizing the cloud. It shouldn’t require hyperscaler talent pools and supporting budgets to make cloud a reality. And by handling the integration and packaging the operations, Nutanix is making these types of deployments common across enterprises of all shapes and sizes,” Bikash Koley, CTO at Juniper

Beveiliging zonder afbreuk te doen aan schaal of felxibiliteit

Hyperconverged infrastructure (HCI) -technologie combineert compute virtualization-, opslag- en netwerkresources tot een enkele, gemakkelijk inzetbare oplossing. Vanwege eenvoud en beheergemak wordt HCI veel gebruikt in multicloud-omgevingen met agile datacenters. De zeer dynamische toepassingen die in deze omgevingen worden uitgevoerd vereisen een beveiligingsoplossing die uitgebreide bescherming biedt, zonder afbreuk te doen aan schaal of wendbaarheid. Ondernemingen kunnen met de Security Director van Nutanix en Juniper in verschillende lokale en openbare cloudomgevingen werken als een enkele, samenhangende set van resources, waarbij end-to-end-beleid wordt toegepast vanuit één enkel beheerpunt, ongeacht de onderliggende infrastructuur die de workloads ondersteunt.

Juniper en Nutanix Secure Enterprise Multicloud-omgevingen

De Juniper Networks-Nutanix oplossing helpt bedrijven om multicloud-omgevingen te beveiligen met geavanceerde beveiliging, consistent beheer, geautomatiseerde automated threat remidiation ('dreigingssanering'), automatisering en effectieve microsegmentatie. Ondernemingen kunnen eenvoudig een veilige en geautomatiseerde multicloud inzetten zonder de gebruikelijke operationele complexiteit en management uitdagingen.

Voordelen van de Juniper-Nutanix geïntegreerde oplossingen voor een veilige en geautomatiseerde multi-cloud onderneming:

 • Maakt dynamische configuratie van de datacenter-netwerkstructuur mogelijk. Hierdoor worden foutgevoelige handmatige configuraties geëlimineerd
 • Ondersteunt end-to-end network policy, configuratie en beheer
 • Verzamelt en rapporteert netwerkinformatie voor gevirtualiseerde en fysieke workloads
 • Biedt consistente policy enforcement voor cloudimplementaties met één tool voor management

Een uniform cyber security platform

Een cloudimplementatie is nooit voltooid als deze niet veilig is. Juniper en Nutanix hebben samengewerkt om Juniper's vSRX virtuele firewall te integreren binnen de Nutanix Enterprise Cloud met Acropolis hypervisor (AHV). De vSRX beveiligt de hyper converged infrastructuur met geavanceerde beveiliging, geautomatiseerde dreigingssanering en microsegmentatie tussen on-premises- en cloud-workloads.

Het uniforme cyberbeveiligingsplatform van Juniper, dat werkt met het Nutanix Flow software-defined netwerkaanbod en AHV, maakt gebruik van microsegmentatie om toepassingen te beveiligen en zich te verdedigen tegen verspreiding van laterale dreigingen in de enterprise multicloud.

Het platform beschermt een bedrijf door geavanceerde beveiligingsservices te bieden, waaronder firewalls voor gebruikers en applicatie firewalls, Advanced Threat Prevention (ATP) en een Intrusion Prevention System (IPS). Bescherm virtuele workloads door effectieve microsegmentatie, verkrijg volledige zichtbaarheid en maak diepgaande analyses. Het platform biedt ook consistente policy enforcement voor cloudimplementaties met één tool voor volledig management.

De gezamenlijke oplossing van Juniper Networks en Nutanix omvat de componenten:

 • Juniper Contrail Enterprise Multicloud
  Contrail Enterprise Multicloud is een enkel platform dat al het beheer van overlay en underlay verzorgt; heterogene compute-omgevingen, inclusief bare-metal servers, VM's, containers en netwerkapparaten; private en publieke clouds; netwerk- en security orchestration policies, inclusief microsegmentatie; en geavanceerde analytics.
 • Nutanix Enterprise Cloud
  Nutanix Enterprise Cloud combineert de flexibiliteit en eenvoud van de public cloud met de beveiliging en controle die je nodig hebt in een private cloud. Gebouwd op de toonaangevende hyperconverged infrastructure (HCI) -technologie binnen de industrie, integreert het de compute, storage, virtualisatie en netwerken binnen een full-stack-oplossing die vrijwel elke applicatie uitvoert of ondersteunt.

Onze Juniper Networks-experts staan voor je klaar

Infradata is een bekroonde Elite Partner van Juniper die zich specialiseert in geavanceerde beveiliging en routering binnen organisaties. Onder onze medewerkers bevinden zich dan ook meerdere engineers die door Juniper zijn gecertificeerd als technisch experts op het gebied van hun oplossingen. Dit betekent dat je kunt rekenen op de technische knowhow en praktische ervaring van Infradata bij het nauwgezet evalueren van de technische vereisten en het ontwerpen, implementeren en beheren van jouw Juniper-oplossing.

Talk with an Expert

Speak with a solutions expert or architect. Give us a call or leave a message. Our team is ready for your business.

Wil je meer weten?

Neem vandaag nog contact op.

Je kunt ons bellen of een bericht sturen. Ons team staat klaar om je te helpen.

Bericht sturen Nu bellen Offerte aanvragen

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met ons gebruik van cookies. Lees meer