Technologieën

Experts in Next Generation en Mission Critical

Network technologieën

Session Border Control

 

Wat is een Session Border Controller (SBC) ?

Een Session Border Controller(SBC) is een apparaat dat gebruikt wordt in sommige Voice over IP (VoIP)-netwerken om controle te krijgen over de VoIP signalering en in de normale gevallen ook over de mediastromen die nodig zijn voor het opzetten van een telefoongesprek, het voeren van een telefoongesprek en het afbreken van een telefoongesprek.

Voldoende bandbreedte

Een SBC-functionaliteit verzekert bedrijven van voldoende bandbreedte doordat er voor aanvang van spraak- en videosessies toegangscontrole plaatsvindt. Dit betekent dat een nieuwe sessie niet wordt toegelaten als het ten koste gaat van de kwaliteit van lopende sessies. Een SBC kan zo'n 200.000 gelijktijdige sessies ondersteunen via één apparaat, waardoor extra appliances en overlappende netwerken niet langer nodig zijn. Met een interface voor snelle datadoorvoer kan de SBC een datadoorvoersnelheid bereiken van 80 Gbps om alle bestaande spraak- en videodiensten over een IP-netwerk mogelijk te maken.

Infradata: Experts in Session Border Controllers

Infradata heeft jarenlange ervaring en een surplus aan expertise met het integreren van Session Border Controllers binnen grote en complexe netwerken. Met een hoge partner-status bijl Acme Packet kan Infradata u de beste voorwaarden scheppen om een zo efficiënt mogelijke oplossing te creëren voor uw netwerk.

Voor meer informatie over SBC op uw netwerk kunt u contact met ons opnemen op 071-7501525 of mailen naar info@infradata.nl.