Referenties

Referenties waar we trots op zijn

Infopact

Company

Infradata vernieuwt het core netwerk van Infopact

Network integrator Infradata heeft in 2016 voor Infopact de kern van hun netwerk vervangen. De nieuwe schaalbare netwerkinfrastructuur van Infopact is betrouwbaar, eenvoudiger te beheren in vergelijking met de vorige situatie en volledig toegerust voor de toekomst.

Infopact is IP-communicatiespecialist voor de zakelijke markt en biedt diensten op het gebied van telefonie, access, cloud, security en alles-in-1. Het bedrijf is opgericht in 1995 en bedient inmiddels meer dan 12.000 klanten. Door de snelle groei van Infopact ontstond op een gegeven moment behoefte aan een nieuwe oplossing voor de netwerkinfrastructuur. Voor het ontwerp, de implementatie en het onderhoud van het nieuwe netwerk heeft Infopact een aantal partijen gevraagd een offerte uit te brengen.

Requirements van Infopact

Ook Infradata is gevraagd om een voorstel voor Infopact te doen. Robbie van Rooijen, Account Manager bij Infradata: “We hebben veel meer gedaan dan alleen een offerte uitbrengen. Eerst hebben we een stapje terug gedaan en aan Infopact gevraagd: wat zijn precies de requirements? Aan de hand van deze input zijn we voor Infopact aan de slag gegaan.”

“De hardware was verouderd en ze wilden graag de overstap maken naar een moderner netwerk met de flexibiliteit om in de toekomst probleemloos te kunnen groeien. In de inventarisatiefase hebben we met Infopact meerdere gesprekken gevoerd om duidelijk in kaart te brengen waaraan ze precies behoefte hebben.“, verduidelijkt Robbie van Rooijen

Netwerkinfrastructuur met Juniper-technologie

In samenspraak met Infradata heeft Infopact gekozen voor een oplossing op basis van Juniper. De hardware van Juniper is verantwoordelijk voor het core-netwerk. In vijf datacenters, waaronder Global Switch en Equinix, staat nu apparatuur van Juniper. Het gaat om MX-routers en EX-switches. Door de geo-redundante opzet is Infopact beschermt tegen uitval en storing.

Infopact heeft gekozen voor de technologie van Juniper vanwege de schaalbaarheid en betrouwbaarheid. Robbie van Rooijen: “Juniper levert betrouwbare hardware en ondersteunt ook services en protocollen die mogelijk in de toekomst door Infopact gebruikt gaan worden. De oplossing die Infradata heeft opgeleverd is volledig modulair en schaalbaar. We hebben twee type routers (Juniper MX240 en Juniper MX104) en ethernet switches (Juniper EX4300) geleverd.” Alle hardware van Juniper draait onder het besturingssysteem Junos OS. Dat betekent dat het voor Infopact gemakkelijker is om de netwerkomgeving te beheren. In de nieuwe situatie zijn nog maar twee systeembeheerders nodig. 

Bestand tegen DDoS-aanvallen

De nieuwe netwerkinfrastructuur is begin 2016 opgeleverd. In een tijdvak van zes maanden heeft Infradata de migratie en oplevering van de nieuwe netwerkoplossing gerealiseerd. Het migratietraject heeft in de nachtelijke uren plaatsgevonden, zodat medewerkers en klanten van Infopact geen hinder hebben ondervonden bij de uitoefening van hun werkzaamheden en activiteiten.

Steven Klockaerts, Operations Director bij Infopact: “Infradata heeft met een open mind actief nagedacht over een oplossing. Ze hebben zich opgesteld als een onafhankelijke en betrouwbare partner. We hebben een goed advies gekregen en over de uitvoering zijn we meer dan tevreden. De nieuwe omgeving met hardware van Juniper is betrouwbaar, stabiel en eenvoudig te beheren. De schaalbare netwerkoplossing sluit naadloos aan op de huidige en toekomstige organisatiestructuur van Infopact.”