Nieuws

Top cybersecurity bedrijven in 2021

Selectie van cybersecurity bedrijven die zich succesvol onderscheiden

Het cybersecurity-landschap breidt zich enorm uit, terwijl aanvalsstrategieën zich blijven ontwikkelen, waardoor de cybercrime-epidemie wordt aangewakkerd. Cyberdreigingen ontwikkelden zich van het gericht aanvallen en beschadigen van computers, netwerken en smartphones - tot mensen, auto's, spoorwegen, vliegtuigen, elektriciteitsnetwerken en alles wat met electra verbonden is. De verwachting is dat de schade door cybercriminaliteit de wereld in 2021 zes biljoen dollar gaat kosten. En over het algemeen wordt aangenomen dat de kosten van cybercriminaliteit de komende vijf jaar met 15% per jaar toeneemt en in 2025 10,5 biljoen dollar bedraagt.

Deze groei wordt gestimuleerd door het Internet of Things. Forbes verwacht dat er in 2021 35 miljard slimme apparaten in de wereld zijn. Helaas is het beveiligen van apparaten en objecten zoals auto's, medische instrumenten, sensoren, productiemachines, huishoudelijke apparaten en telefoons die met elkaar zouden kunnen 'praten', een grote uitdaging voor de komende jaren.

Natuurlijk heeft de corona-pandemie ook een grote invloed op de cybersecuritytechnologie. Veel bedrijven hebben oplossingen bedacht om het werken op afstand zo eenvoudig mogelijk te maken. Maar al deze remote workers moeten ook beschermd worden tegen cybercriminelen. Gelukkig hebben veel bedrijven daar ook naar gehandeld. Nu technologieën als AI en misleidingstechnologie snel worden geïntegreerd in cybersecurityoplossingen, kunnen we de wederaanval inzetten.

Cybersecurity-bedrijven bieden oplossingen en diensten aan die zich daar steeds meer op toeleggen. Met dat in het achterhoofd hebben we de top cybersecurity bedrijven van 201 voor je op een rijtje gezet.

Palo Alto Networks

Palo Alto Networks is een bekend wereldwijd bekend cybersecurity bedrijf dat meer dan 50.000 klanten bedient. De Next Generation Firewalls en cloud-gebaseerde beveiligingsproducten worden gebruikt door meer dan 85 van de Fortune 100 bedrijven en 63% van de Global 2000. Het bedrijf heeft wereldwijd ongeveer 5.100 medewerkers.

Palo Alto Networks is gepositioneerd als een leider in het Gartner Magic Quadrant voor Network Firewalls voor negen keer op rij, inclusief 2020. De Next-Generation firewalls van de PA-serie verkorten de reactietijden met geautomatiseerde, op beleid gebaseerde acties en je kunt workflows automatiseren via integratie met administratieve tools, zoals ticketing services, of elk systeem met een RESTful API.

Hun kern, Security Operating Platform, helpt hackers buiten de deur te houden door middel van automatisering, zoals geautomatiseerde routinetaken en handhaving. Naast cloud- en bedrijfsoplossingen biedt Palo Alto ook Cortex XDR aan, het op AI gebaseerde continue beveiligingsplatform van het bedrijf.

Hoewel Palo Alto Networks het meest bekend is om zijn next-generation firewall, heeft het gestaag vooruitgang geboekt met een aantal add-on-aanbiedingen, waaronder Traps voor endpoint bescherming, Prisma Access (SASE) en Aperture, een op SaaS gebaseerde security broker voor cloud-toegang (CASB). Palo Alto Networks maakt gebruik van machine learning om variaties van bekende bedreigingen en patronen in aanvallen te helpen identificeren. Op deze manier kunnen ze nauwkeurig de volgende fasen van een aanval voorspellen en vervolgens automatische beveiligingen voor klanten creëren en implementeren in bijna realtime.

Met Prisma Access hebben ze ook een sprong gemaakt in de broodnodige technologie om medewerkers die thuis werken te beveiligen. Het maakt veilige toegang mogelijk vanaf elke plek met hun cloud-delivered, tier-one netwerk, waardoor de complexiteit van het gebruik van losstaande producten wordt geëlimineerd. Prisma® Access biedt uitgebreide netwerk- en beveiligingsmogelijkheden in één single secure service edge (SASE), ontworpen voor al het verkeer, alle toepassingen en alle gebruikers.

Acquisities door Palo Alto Networks: 

In 2020 heeft Palo Alto Networks drie beveiligingsbedrijven overgenomen:

 • CloudGenix: een cloud-leverancier van SD-WAN. De overname zal het uitgebreide SASE-platform van Palo Alto Networks verder versterken.
 • Expanse Inc.: gespecialiseerd in attack surface management. Zij brengen een uniek niveau van zichtbaarheid in de beveiliging door het continu scannen van blootgestelde middelen.
 • De Crypsis Group: een incidentafhandeling, risicomanagement en digitaal forensisch adviesbureau. De overname zal het Palo Alto Networks Cortex™-platform verder versterken met deskundige diensten voor incidentbestrijding en proactieve zekerheid.

Afbeelding: De Unified Incident Engine van Cortex XDR verlicht de alerte vermoeidheid. De incidentweergave maakt gebruik van geavanceerde analyses om op intelligente wijze gerelateerde waarschuwingen te groeperen in incidenten.

McAfee

In 2018 vernieuwde McAfee hun volledige enterprise cybersecurity-portefeuille en introduceerde McAfee MVISION. Het cloud-native MVISION-portfolio biedt onder meer insight-driven endpoint security, cloud security, McAfee EDR, mobiele beveiliging en het voorkomen van dataverlies.

Zowel de endpoint als de mobiele diensten worden aangestuurd via MVISION ePO, wat een uniforme aanpak biedt voor het beheer van traditionele en mobiele endpoints. MVISION ePO is een SaaS-oplossing die is ontworpen om de backendinfrastructuur te vervangen door een eenvoudige webgebaseerde beheerconsole. Op zakelijk gebied beschermen McAfee's endpoint en mobiele beveiligingsproducten eindgebruikersapparaten tegen aanvallen, terwijl haar netwerkbeveiligingsproducten en -diensten bedrijfsservers, databases en datacenters beschermen.

In het MVISION-platform zijn McAfee's Global Threat Intelligence services ingebouwd, die via MVISION ePO informatie over bedreigende gebeurtenissen leveren. De McAfee Total Protection- en McAfee LiveSafe-producten bieden consumenten toegang tot antivirus- en antimalwarebescherming, evenals internetbeveiliging, inclusief bescherming tegen adware, spyware, phishing-zwendel, kwaadaardige websites, identiteitsdiefstal en andere bedreigingen.

In 2020 werd McAfee voor de vierde keer uitgeroepen tot Leader in het Gartner Magic Quadrant voor Cloud Access Security Broker (CASB). Ze werden vorig jaar ook uitgeroepen tot Gartner Peer Insights Customers' Choice voor CASB.

Acquisities door McAfee

In 2020 heeft McAfee één beveiligingsbedrijf overgenomen:

 • Light Point Security: een pionier op het gebied van browserisolatie. Dit breidt de mogelijkheden van MVISION Unified Cloud Edge (UCE) voor SASE uit.

Afbeelding: MVISION ePO bevat voorgedefinieerde en aanpasbare dashboards met een geconsolideerde weergave en prioritering van gevoelige data.

Crowdstrike

Crowdstrike combineert geavanceerde endpoint bescherming met intelligentie sinds de oprichting in 2011. Het CrowdStrike Falcon endpoint protection platform is vanaf de basis opgebouwd om de uitdagingen van moderne aanvallen aan te gaan en inbreuken te stoppen. Het levert één enkele lichtgewicht agent voor preventie, detectie, reactie, herstel, kwetsbaarheidsbeoordeling en IT-hygiëne.

Hun Falcon voorkomt dat het framework vijf seconden zicht heeft op alle eindpunten, zowel in het verleden als in het heden, terwijl het ook de kosten en de complexiteit vermindert. CrowdStrike biedt cybersecuritydiensten die onder meer bestaan uit informatie over bedreigingen, next-gen anti-virus, reactie op incidenten, het blokkeren van ransomware en het opsporen van en reageren op eindpunten.

Eind 2020 brachten ze een rapport uit over incidentrespons en proactieve diensten uit 2020 en inzichten die van belang zijn voor 2021. In hun rapport kwamen ze tot verschillende conclusies:

 • Het volume en de snelheid van financieel gemotiveerde aanvallen stijgt snel
 • Inbraken zijn niet langer een eenmalige gebeurtenis
 • De verschuiving naar continue monitoring en responsbenaderingen verandert het spel
 • Tot niemands verrassing zijn er grote effecten op de cybersecurity door de snelle groei van het afgelegen personeelsbestand
 • In hetzelfde verslag geven ze ook details en aanbevelingen over verschillende onderwerpen. Zoals, hoe het thuiswerkende personeel de security verandert, de veranderende activiteiten van ransomware-actoren, en wat te doen na een inbreuk en hoe de volgende te stoppen.

CrowdStrike kreeg hoge cijfers van gebruikers in het Gartner Peer Insights 'Voice of the Customer' voor het rapport over Endpoint Detection and Response Solutions. Zij ontvingen een 4,9 uit 5 op basis van 106 geverifieerde beoordelingen (de hoogste waardering van alle verkopers gezien de Choice-classificatie van de klant).

Vorig jaar werden ze ook uitgeroepen tot Leader in de Forrester Wave voor Enterprise Detection and Response. CrowdStrike kreeg de hoogste score in 11 criteria, waaronder een score onder de top in de categorieën Strategie en Marktpositie.

Acquisities door Crowdstrike

In 2020 heeft Crowdstrike één beveiligingsbedrijf overgenomen:

 • Preempt Security: een voorziening van zero trust en conditional access technologie voor real-time toegangscontrole en dreigingspreventie. Het bedrijf zal zijn zero trust mogelijkheden uitbreiden en gegevens over kritisch identiteitsgedrag en analyses integreren om klanten te helpen hun verdediging te versterken en op identiteit gebaseerde aanvallen en bedreigingen met voorkennis te voorkomen.

Afbeelding: Crowdstrike Incident Dashboard Screenshot

Fortinet

Door Gartner voor de 11e keer erkend als Leader voor Network Firewalls in het 2020 Magic Quadrant. Het bedrijf heeft meer dan 450.000 klanten over de hele wereld en heeft een breed portfolio met veilige SD-WAN, cloudbeveiliging, netwerkbeveiliging, applicatiebeveiliging, e-mail security en veilige toegang, die allemaal worden ondersteund met een enkele ruit voor het gehele aanvalsoppervlak.

Hun Unified Threat Management-oplossing consolideert meerdere beveiligings- en netwerkfuncties met één uniform apparaat dat bedrijven beschermt, en vereenvoudigt tevens de infrastructuur.

Met zijn innovatieve aanpak helpen ze de SD-WAN-beveiliging, cloudsecurity en cloud on-ramp te verbeteren. Het beschermen van bedrijven tegen het steeds veranderende security landschap, hun portfolio van beveiligings-, netwerk- en bedrijfsproductiviteitsoplossingen groeit en is nauw geïntegreerd om ervoor te zorgen dat de hedendaagse organisaties met vertrouwen de digitale bedrijfsinfrastructuur kunnen opbouwen die ze nodig hebben, zonder dat dit ten koste gaat van de beveiliging. Fortinet combineert aangepaste beveiligingsprocessors, een intuïtief besturingssysteem en toegepaste bedreigingsinformatie. Hun FortiGate Next-Generation Firewalls worden aangedreven door Security Processing Units (SPU's), AI-gedreven FortiGuard Labs en levert toonaangevende bescherming tegen bedreigingen, en hoge prestaties die helpen bij het verminderen van kosten, complexiteit en risico's.

Fortinet heeft onlangs twee rapporten opgesteld met cybersecurity voorspellingen 'New cybersecurity threat predictions for 2021' en 'FortiGuard Labs cyber threat predictions for 2021'. Hierin bieden ze verschillende voorspellingen aan onder drie hoofdrubrieken:

 • De intelligente edge is een doelwit
 • Innovaties op het gebied van computerprestaties zullen ook onder aanval liggen
 • Artificial Intelligence zal de sleutel zijn

Acquisities door Fortinet

In 2020 heeft Fortinet twee beveiligingsbedrijven overgenomen:

 • OPAQ Networks: een SASE cloud provider. Fortinet's Security Fabric gecombineerd met OPAQ's gepatenteerde ZTNA oplossing verbetert hun bestaande SASE aanbod.
 • Panopta: een SaaS-platform dat zorgt voor volledige zichtbaarheid en geautomatiseerd beheer van de gezondheid van een bedrijfsnetwerk. Het stelt Fortinet in staat om een uitgebreide oplossing voor het beheer van netwerk- en beveiligingsoperaties aan te bieden voor ondernemingen of dienstverleners.

Afbeelding: Veilige SD-WAN-gebruikskoffer met Fortigate NGFW's, FortiManager en FortiAnalyzer

Cisco

Cisco Umbrella is een cloudbeveiligingsoplossing die veilige toegang tot het internet en veilig gebruik van cloud-apps biedt. Cisco Umbrella heeft een cloud firewall, een webgateway, DNS Security en CASB-oplossing ontwikkeld en blijkt een effectieve cloud-natieve platformoplossing te zijn, die de meerlagige aanpak biedt waar veel beveiligingstechnici naar op zoek zijn. Het is een slimme proxy die alleen verkeer naar risicovolle bestemmingen leidt via zijn netwerk, terwijl veilige inhoud direct en zonder vertraging toegankelijk is.

De onderzoekstool helpt je om relaties van domeinen, IP's en malwares te zien. Cisco's Threat Intelligence onderzoekt niet alleen de infrastructuren van aanvallers, maar is ook in staat om toekomstige bedreigingen te voorspellen. Op deze manier kunnen huidige en zich ontwikkelende bedreigingen, zoals malware, worden blootgelegd, waardoor de onderzoeks- en reactietijd van incidenten aanzienlijk wordt verkort.

In 2019 is Cisco Umbrella uitgebreid om meer beveiligingsfuncties in één service te integreren. Alle Umbrella-pakketten zijn ook geïntegreerd met Cisco SD-WAN, dat wordt geleverd vanuit de cloudbeveiligingsservice.

Cisco SecureX

Cisco biedt een breed scala aan cybersecurityoplossingen; SASE, XDR, zero trust en meer. Daarom hebben ze SecureX ontwikkeld. Het is een cloud-native, ingebouwde platformervaring die het Cisco Secure-portfolio en je infrastructuur met elkaar verbindt. De voordelen van SecureX zijn dat het de 'dwell time' van bedreigingen met 72% verkort Het levert tijdsbesparing op. Je werkt beter samen en je bespaart gemiddeld 100 uur door de beveiliging van SecOps, NetOps en ITOps-teams te orkestreren en automatiseren.

Acquisities door Cisco

In 2020 heeft Cisco verschillende bedrijven overgenomen, maar één daarvan richt zich op veiligheid:

 • PortShift: richt zich op het bouwen van applicatiebeveiligingsoplossingen die een groot deel van de levenscyclus van cloud-native applicaties beslaan, van ontwikkeling en beleidshandhaving tot kwetsbaarheidsmanagement en runtime-bescherming.

Cisco umbrella screenshot

Afbeelding: screenshot van Cisco Umbrella

Netscout (Arbor Networks)

Het beveiligen van jouw cloud tegen DDoS-aanvallen is van vitaal belang voor de continuïteit van de dienstverlening. Als je op zoek bent naar kritieke aspecten van DDoS-bescherming, inclusief de vitale functies die in elk DDoS-beschermingsproduct moeten worden opgenomen, is Netscout het cybersecurity-bedrijf waar je terecht kunt. Netscout, dat voorheen Arbor Networks was, is op weg naar de voltooiing van het tweede decennium van zijn Anti-DDoS-levensduur en biedt de klassieke combinatie van Arbor Sightline en TMS, die zijn effectiviteit in vele sectoren blijft bewijzen.

Arbor Sightline is een anomalie-detectiesysteem. Het is gebaseerd op een bemonsterde netstroom, die in staat is om verbeterde rapportages uit te voeren, alarmerende, geautomatiseerde mitigatie in meerdere fasen en kan zelfs worden geactiveerd door hun Availability Protection System (APS).

Een extra krachtige functie is dat elk script of elke applicatie van een derde partij voor mitigatie kan worden getriggerd door externe en bestaande logica.

Belangrijk om op te merken is dat de detectiedienst van TMS ook gebruik maakt van (en helpt bij het opzetten van) de ATLAS Intelligence Feed (AIF), die inzicht en deskundige analyse biedt voor DDoS-bescherming. Met het Arbor Security Engineering & Response Team (ASERT), dat zich toelegt op het ontdekken en analyseren van opkomende bedreigingen en het ontwikkelen van doelgerichte verdediging, beschikt Arbor over zowel inzicht als saneringsmogelijkheden bij bijna elke Tier 1-operator en een meerderheid van de serviceprovider netwerken wereldwijd. ASERT deelt deze operationeel haalbare intelligentie met honderden internationale Computer Emergency Response Teams (CERT's) en met duizenden netwerkoperatoren via inband security content feeds. Omdat ASERT deel uitmaakt van ATLAS, en actief toezicht houdt op internetbedreigingen, geeft het je nog een goede reden om de anti-DDoS-oplossingen van Arbor in overweging te nemen.

Acquisities door Netscout

In 2020 heeft Netscout één nieuw bedrijf overgenomen:

 • Gigavation Inc.: een cybersecurity bedrijf met technologie die beveiliging biedt aan apparaatcommunicatieprotocollen, endpoint protection en beveiligingsanalyse. Het technologie- en ingenieurstalent zal de voortdurende verbetering van het productportfolio voor serviceverzekering ondersteunen.

De cybersecurity-leveranciers van Infradata

Deze leveranciers vormen de kern van onze cybersecurityarchitectuur die erop gericht is onze klanten te ondersteunen bij de overgang naar een Zero Trust Access en SASE-architectuur. Het combineren van de innovatiekracht van deze cybersecurity leiders en de Infradata local skilled resources zijn belangrijke succesfactoren voor een succesvolle overgang naar een beveiligingsarchitectuur voor maximale beveiliging, lagere kosten en de beste gebruikerservaring met IT-services om de productiviteit te verhogen.

Wil je weten wat Infradata voor jouw cybersecurity kan betekenen? Neem dan vandaag nog contact met ons op!

Bel direct Stuur een bericht

12 januari 2021

Contact met onze cybersecurity expert

Ontmoet Remco Hobo, Hoofd Cybersecurity bij Infradata. Wil je met hem in gesprek over over dit onderwerp, of heb je specifieke cybersecurity vragen? Bel ons of laat een bericht achter.

Pagina delen:

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met ons gebruik van cookies. Lees meer