Nieuws

Top Cyber Security bedrijven in 2020

Selectie van Cyber Security bedrijven die zich succesvol onderscheiden

Het cybersecurity landschap breidt zich enorm uit, terwijl aanvalsstrategieën zich blijven ontwikkelen, wat de cybercriminaliteitsepidemie aanwakkert. Cyberdreigingen evolueerden van het beschadigen van computers, netwerken en smartphones - naar mensen, auto's, spoorwegen, vliegtuigen, elektriciteitsnetwerken en alles wat met een elektronische puls te maken heeft. De verwachtingen van schade die de wereld kost door cybercriminaliteit variëren van vier tot zes biljoen dollar in 2021. Een trend die deels wordt aangedreven door the Internet of Things. Intel verwacht dat er in 2020 20 miljard 'slimme' apparaten in de wereld zullen zijn. Helaas zal het beveiligen van apparaten en objecten zoals auto's, medische instrumenten, sensoren, productiemachines, huishoudelijke apparaten en telefoons die met elkaar zouden kunnen 'praten', de komende jaren een grote uitdaging zijn. Maar nu technologieën als AI en misleidingstechnologie snel worden geïntegreerd in cybersecurity oplossingen, kan het tij worden gekeerd.

Cyber Security bedrijven bieden oplossingen en diensten aan die zich daar steeds meer op toeleggen. Met dat in het achterhoofd hebben we een lijst gemaakt van de beste Cyber Security bedrijven die je in 2020 kunt bekijken.

McAfee

Na zes jaar als onderdeel van Intel, werd McAfee in april 2017 opnieuw een onafhankelijke leverancier. In juli 2018 hebben ze hun hele portfolio voor bedrijfsinterne cyber security opgefrist met de introductie van McAfee MVISION.

Het MVISION-portfolio in de cloud omvat inzichtelijke endpoint beveiliging, Cloud Security, McAfee EDR, Mobile Security, Data Loss Prevention en nog veel meer.

Zowel de Endpoint als de Mobiele diensten worden gecontroleerd via MVISION ePO, wat een uniforme aanpak biedt voor het beheer van traditionele en mobiele endpoints. MVISION ePO is een SaaS-oplossing die is ontworpen om de backendinfrastructuur te vervangen door een eenvoudige webgebaseerde beheerconsole. Op zakelijk gebied beschermen McAfee's endpoint en mobiele beveiligingsproducten endpoint apparaten tegen aanvallen, terwijl haar netwerkbeveiligingsproducten en -diensten bedrijfsservers, databases en datacenters beschermen.

Beeld: MVISION ePO bevat voorgedefinieerde en aanpasbare dashboards met een geconsolideerde weergave en prioritering van gevoelige data.

In het MVISION-platform zijn McAfee's Global Threat Intelligences-diensten verwerkt, die via Mvision ePO informatie over bedreigende gebeurtenissen leveren. De McAfee Total Protection- en McAfee LiveSafe-producten bieden consumenten toegang tot antivirus- en anti-malware bescherming, evenals internetbeveiliging, inclusief bescherming tegen adware, spyware, phishing-zwendel, kwaadaardige websites, identiteitsdiefstal en andere bedreigingen.

In 2019 werd McAfee uitgeroepen tot een visionair Gartner's Magic Quadrant voor Endpoint Protection Platforms. Ze werden bekroond met de 2019 CRN Tech Innovator Award voor Cloud Security en waren de Gold Winner voor de 2019 Cybersecurity Excellence Awards' Beste en meest innovatieve Cyber Security Company. 

McAfee-overnames in 2019:

 • NanoSec - een container security startup
 • Uplevel Security - een adaptief systeem van intelligentie dat gebruik maakt van grafiektheorie en machine learning om beveiligingsoperaties te moderniseren.
 • Tunnelbear - een wereldwijde VPN-connectiviteitsprovider

Palo Alto Networks

Palo Alto Networks is een bekend wereldwijd opererend cybersecurity bedrijf dat meer dan 50.000 klanten bedient. De Next Generation Firewalls en cloud-gebaseerde beveiligingsproducten worden gebruikt door meer dan 85 van de Fortune 100 bedrijven en 63% van de Global 2000. Het bedrijf heeft wereldwijd ongeveer 5.100 medewerkers.

Palo Alto Networks is gepositioneerd als een leider in het Gartner Magic Quadrant voor Network Firewalls voor acht opeenvolgende keren, waaronder 2019. De Next-Generation firewalls van de PA-serie verkorten de reactietijden met geautomatiseerde, op beleid gebaseerde acties en je kunt workflows automatiseren via integratie met administratieve tools, zoals ticketing services, of elk systeem met een RESTful API.

Hun kern, Security Operating Platform, helpt hackers buiten de deur te houden door middel van automatisering, zoals geautomatiseerde routinetaken en handhaving. Naast cloud- en bedrijfsoplossingen biedt Palo Alto ook Cortex XDR aan, het op AI gebaseerde continue beveiligingsplatform van het bedrijf.

Beeld: De Unified Incident Engine van Cortex XDR verlicht de alerte vermoeidheid. De incidentweergave maakt gebruik van geavanceerde analyses om op intelligente wijze gerelateerde waarschuwingen te groeperen in incidenten.

Hoewel Palo Alto Networks het meest bekend is om zijn next-generation firewall, heeft het gestaag vooruitgang geboekt met een aantal add-on-aanbiedingen, waaronder Traps voor edpoint bescherming, Prisma Access (SASE) en Aperture, een op SaaS gebaseerde security broker voor cloud-toegang (CASB). Palo Alto Networks maakt gebruik van machine learning om variaties van bekende bedreigingen en patronen in aanvallen te helpen identificeren. Op deze manier kunnen ze nauwkeurig de volgende fasen van een aanval voorspellen en vervolgens automatische beveiligingen voor klanten creëren en implementeren in bijna realtime.

Palo Alto heeft zijn product- en dienstenportfolio uitgebreid, ook door overnames zoals de aankoop in maart 2019 van Demisto-een leverancier van beveiligingsorkestratie-, automatiserings- en respons-oplossingen (SOAR).

Recente overnames:

 • Demisto - Beveiligingsorkestratie
 • Twistlock - Containerveiligheid
 • PureSec - Serverloze beveiliging
 • Zingbox - IoT
 • Aporeto - Segmentatie op basis van de identiteit van de machine

Crowdstrike

Crowdstrike combineert geavanceerde endpoint bescherming met intelligentie sinds de oprichting in 2011. Het CrowdStrike Falcon endpoint protection platform is vanaf de basis opgebouwd om de uitdagingen van moderne aanvallen aan te gaan en inbreuken te stoppen. Het levert één enkele lichtgewicht agent voor preventie, detectie, reactie, herstel, kwetsbaarheidsbeoordeling en IT-hygiëne.

Beeld: Crowdstrike Incident Dashboard Screenshot

CrowdStrike kreeg hoge cijfers van de gebruikers waarvan de beoordelingen bestaan uit Gartner Peer Insights. Het kreeg een 4,8 op een schaal van 5, op basis van 249 geverifieerde beoordelingen (de hoogste van alle leveranciers gezien de keuze van de klant) en werd gepositioneerd als leider in het Magic quadrant van Gartner voor endpoint beveiligingsplatforms.

Het bedrijf levert beveiligingsdiensten aan 12 van de 20 grootste bedrijven ter wereld, tien van de 20 grootste financiële instellingen en vijf van de top tien van grootste zorgverleners. Het is ook een toonaangevende cybersecurity leverancier voor de energiemarkt.

Crowdstrike was ook degene tot wie het Democratisch Nationaal Comité van de VS zich richtte toen het vermoedde dat het werd gehackt tijdens de aanloop naar de verkiezingen van 2016. Die aandacht heeft de groei van het bedrijf bevorderd. 

Hun Falcon Prevent framework geeft vijf seconden zichtbaarheid op alle endpoints, zowel in het verleden als in het heden, terwijl het ook de kosten en de complexiteit vermindert. CrowdStrike biedt cybersecurity-services die onder meer bestaan uit informatie over bedreigingen, antivirusprogramma's van de volgende generatie, reactie op incidenten, blokkering van ransomware en detectie en reactie op endpoints.

Fortinet

Door Gartner erkend als leider voor Network Firewalls in het Magic Quadrant van 2019. Als Best Security Company bij de 2019 SC Magazine Awards toont Fortinet zijn inzet voor het verbeteren van de industrie. Het bedrijf heeft meer dan 415.000 klanten over de hele wereld en heeft een breed portfolio dat Secure SD-WAN, Cloud Security, Netwerkbeveiliging, Applicatiebeveiliging, E-mailbeveiliging en Secure access omvat.

Beeld: Veilige SD-WAN-gebruikskoffer met Fortigate NGFW's, FortiManager en FortiAnalyzer

Hun Unified Threat Management-oplossing consolideert meerdere beveiligings- en netwerkfuncties met één uniform apparaat dat bedrijven beschermt, maar ook omdat het de infrastructuur vereenvoudigt. 

Met zijn innovatieve aanpak helpen ze de SD-WAN-beveiliging, Cloud Security en Cloud on-ramp te verbeteren. Het beschermen van bedrijven tegen het steeds veranderende security landschap, hun portfolio van beveiligings-, netwerk- en bedrijfsproductiviteitsoplossingen groeit en is nauw geïntegreerd om ervoor te zorgen dat de hedendaagse organisaties met vertrouwen de digitale bedrijfsinfrastructuur kunnen opbouwen die ze nodig hebben, zonder dat dit ten koste gaat van de beveiliging. Fortinet combineert aangepaste beveiligingsprocessors, een intuïtief besturingssysteem en toegepaste bedreigingsinformatie. Hun FortiGate Next-Generation Firewalls worden aangedreven door Security Processing Units (SPU's), AI-gedreven FortiGuard Labs en levert toonaangevende bescherming tegen bedreigingen, en hoge prestaties die helpen bij het verminderen van kosten, complexiteit en risico's.

Recente overnames:

 • enSilo - geavanceerde eindpuntbeveiliging
 • CyberSponse - Security Orchestration, Automation & Response (SOAR)

Cisco

Voorheen bekend als OpenDNS, is Cisco Umbrella een cloudbeveiligingsoplossing die veilige toegang tot het internet en veilig gebruik van cloud-apps biedt. Na de ontwikkeling van een cloud firewall, een webgateway, DNS Security en CASB-oplossing blijkt Cisco Umbrella een effectieve cloud-native platformoplossing te zijn, die de meerlagige aanpak biedt waar veel beveiligingstechnici naar op zoek zijn. Het is een slimme proxy die alleen verkeer naar risicovolle bestemmingen leidt via het netwerk, terwijl veilige content direct en zonder vertraging toegankelijk is. 

De onderzoekstool helpt je om relaties van domeinen, IP's en malwares te zien. Cisco's Threat Intelligence onderzoekt niet alleen de infrastructuren van aanvallers, maar is ook in staat om toekomstige bedreigingen te voorspellen. Op deze manier kunnen huidige en zich ontwikkelende bedreigingen, zoals malware, worden blootgelegd, waardoor de onderzoeks- en reactietijd van incidenten aanzienlijk wordt verkort.

In 2019 is Cisco Umbrella uitgebreid om meer beveiligingsfuncties in één service te integreren. Alle Umbrella-pakketten zijn ook geïntegreerd met Cisco SD-WAN, dat wordt geleverd vanuit de cloudbeveiligingsservice.

Recente overnames:

 • Sentryo - Cybersecurity voor het industriële internet
 • Acacia Communications - Optische verbindingen

Netscout (Arbor Networks)

Het beveiligen van jouw cloud tegen DDoS-aanvallen is van vitaal belang voor de continuïteit van de dienstverlening. Als je op zoek bent naar kritieke aspecten van DDoS-bescherming, inclusief de vitale functies die in elk DDoS-beschermingsproduct moeten worden opgenomen, is Netscout het cybersecurity-bedrijf waar je terecht kunt. Netscout, dat voorheen Arbor Networks was, is op weg naar de voltooiing van het tweede decennium van zijn Anti-DDoS-levensduur en biedt de klassieke combinatie van Arbor Sightline en TMS, die zijn effectiviteit in vele sectoren blijft bewijzen.

Arbor Sightline is een anomalie-detectiesysteem. Het is gebaseerd op een bemonsterde netstroom, die in staat is om verbeterde rapportages uit te voeren, alarmerende, geautomatiseerde mitigatie in meerdere fasen en kan zelfs worden geactiveerd door hun Availability Protection System (APS).

Een extra krachtige functie is dat elk script of elke applicatie van een derde partij voor mitigatie kan worden getriggerd door externe en bestaande logica.

Belangrijk om op te merken is dat de detectiedienst van TMS ook gebruik maakt van (en helpt bij het opzetten van) de ATLAS Intelligence Feed (AIF), die inzicht en deskundige analyse biedt voor DDoS-bescherming. Met het Arbor Security Engineering & Response Team (ASERT), dat zich toelegt op het ontdekken en analyseren van opkomende bedreigingen en het ontwikkelen van doelgerichte verdediging, beschikt Arbor over zowel inzicht als saneringsmogelijkheden bij bijna elke Tier 1-operator en een meerderheid van de serviceprovider netwerken wereldwijd. ASERT deelt deze operationeel haalbare intelligentie met honderden internationale Computer Emergency Response Teams (CERT's) en met duizenden netwerkoperatoren via inband security content feeds. Omdat ASERT deel uitmaakt van ATLAS, en actief toezicht houdt op internetbedreigingen, geeft het je nog een goede reden om de anti-DDoS-oplossingen van Arbor in overweging te nemen.

7 januari 2020

Pagina delen:

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met ons gebruik van cookies. Lees meer