Top 5 NGFW Firewall Vendors 2018

Next-generation firewalls zijn essentieel voor IT security. We zetten de beste vijf op een rijtje.

Netwerk firewalls vormen het hart van iedere IT security strategie.

Voer een enquête uit bij elke organisatie voor het type beveiligingshulpmiddelen dat zij implementeren en deze zullen op veel punten variëren, maar alle zullen een netwerkfirewall bevatten. De laatste paar jaar hebben we enorme ontwikkelingen in firewalltechnologie gezien. Ze zijn in het afgelopen decennium aanzienlijk geëvolueerd, waarbij een reeks geavanceerde functies zijn toegevoegd.  Deze meer geavanceerde firewall producten worden Next-Generation Firewalls (NGFW's) genoemd.

Firewalls zijn zo cruciaal voor IT-beveiliging dat de markt met 10 miljard dollar de grootste markt voor IT-beveiligingsproducten is en nog steeds met ongeveer 8% per jaar groeit. Directeur Solutions & Innovation Mohamed El Haddouchi merkt op dat NGFW's vandaag de dag de norm zijn.

"Next-generation mogelijkheden zijn beschikbaar bij alle oplossingen in de firewallmarkt voor bedrijfsnetwerken, maar leveranciers differentiëren op featuresterktes en -diepte." - Mohamed El Haddouchi, Director Solutions & Innovation, Infradata

NGFW eigenschappen

NGFW's bevatten functies zoals ondersteuning voor single-enterprise firewalls, evenals filialen, multi-tiered demilitarized zones (DMZ's) en virtuele versies die in de cloud kunnen worden geïmplementeerd. Next-Generation-firewalls worden geleverd met uitgebreid beheer en rapportage, gebruikerscontrole en handhaving van het beleid voor applicaties, inbraakpreventie, sandboxing, deep packet inspection en het opnemen van threat intelligence feeds. Alle NGFW-producten in deze lijst bevatten die functies, maar sommige leveranciers proberen zichzelf te onderscheiden door extra functionaliteit toe te voegen.

“NGFW zou op de shortlist van elk bedrijf moeten staan.” - Mohamed El Haddouchi, Director Solutions & Innovation, Infradata

Hier zijn onze top 5 leveranciers om in de gaten te houden in de NGFW-markt.

Palo Alto Networks PA-Series

De next-generation firewalls van Palo Alto Networks zijn allemaal gebaseerd op een consistente Single-Pass-architectuur. Palo Alto-integratie met GlobalProtect mobiele beveiligingsservice breidt beleidsgebaseerde beveiliging uit naar mobiele apparaten (on-premises of op afstand). Integratie met bedreigingsintelligentiediensten houdt informatie up-to-date voor de firewall (bijv. URL-categorieën, threat signatures).

Fortinet FortiGate

De FortiGate next gen-firewall is een high-performance netwerkbeveiligingsapparaat dat inbraakpreventie, applicatiecontrole en anti-malware toevoegt aan de traditionele firewall-VPN-combinatie. Deze NGFW biedt één platform voor end-to-end beveiliging in je gehele netwerk.

Check Point Advanced Threat Protection

Het productportfolio van Check Point omvat 17 appliances en twee chassis voor hardware blades, met een opschaling tot 400 Gbps. Het kan ook worden geleverd als een virtueel apparaat, geïmplementeerd op VMware, Amazon Web Services (AWS), OpenStack en Microsoft Azure, of worden geleverd als software.

Juniper Networks SRX Firewall series

Juniper Next-Generation firewalls gebruiken informatie van Juniper’s Sky Advanced Threat Protection cloud-based service en GeoIP-feeds van derden om kwaadwillende activiteiten te blokkeren wanneer ze het netwerk binnenkomen of doorkruisen. Het biedt ook zichtbaarheid en controle van applicaties, IPS en gebruikersgebaseerd applicatiebeleid, plus Unified threat Management (UTM) om je bedrijfsmiddelen te beschermen en te beheersen.

Forcepoint NGFW

Forcepoint's NGFW biedt centralisatie van monitoring, beheer en rapportage over verschillende virtuele, fysieke en cloud-omgevingen, evenals apparaten van derden. Geoptimaliseerde workflows stroomlijnen dagelijkse administratieve taken en beveiligingsbeheer voor hoge efficiëntie en lage total cost of ownership (TCO).

25 juli 2018

Pagina delen:

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met ons gebruik van cookies. Lees meer