Nieuws

SARA kiest voor Infradata als leverancier van geavanceerde DWDM-oplossing

SARA Reken- en Netwerkdiensten in Amsterdam heeft Infradata geselecteerd als leverancier van de DWDM-oplossing van MRV Communications, Inc. Infradata levert de glasvezelapparatuur van MRV, die voor het verbinden van de datacenters van SARA in Amsterdam en Almere zal worden ingezet. Door te kiezen voor DWDM (Dense Wavelength Division Multiplexing), is de capaciteit tussen Amsterdam en Almere sterk uitgebreid zonder dat SARA extra glasvezelverbindingen hoeft te kopen.

Door de constante groei van het dataverkeer zocht SARA naar een nieuwe oplossing voor het uitwisselen van de groeiende hoeveelheid data tussen de datacenters in Amsterdam en Almere. Uit verschillende aanbiedingen koos SARA voor netwerkintegrator Infradata die een oplossing bood op basis van de producten van het Amerikaanse bedrijf MRV Communications. Deze producten zijn zeer schaalbaar en bieden een uitstekende prijs/prestatieverhouding. Daarnaast koos SARA voor Infradata vanwege de positieve ervaringen die in het verleden zijn opgedaan met Infradata.

“Wij waren op zoek naar een uitbreiding van de capaciteit tussen onze datacenters in Amsterdam en Almere. MRV Communications en Infradata kwamen met een zeer gunstige oplossing waarmee we de bestaande glasvezelverbindingen veel efficiënter kunnen gebruiken”, aldus drs. Paul Wielinga, Unit Manager High-Performance Networking bij SARA. “Door gebruik te maken van de glasvezelapparatuur van MRV en de diensten van Infradata, zijn we klaar om het alsmaar groeiende dataverkeer op ons netwerk nog sneller te processen.”

“Infradata investeert al geruime tijd in kennis van DWDM”, zegt Simon de Heer, Sales Executive bij Infradata. “De overeenkomst met SARA voor de levering van de MRV-oplossingen onderstreept dat we de juiste keuzes hebben gemaakt. MRV speelt met zijn optische oplossingen maximaal in op de explosieve groei van data in datacenters. Door deze systemen te combineren met onze expertise in netwerkintegratie en onze 24x7 service en support, bieden we serviceproviders een helder antwoord op hun grootste uitdaging: datagroei.”

Voor meer informatie: Sara en MRV

6 juli 2010

Pagina delen:

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met ons gebruik van cookies. Lees meer