Nieuws

NVIDIA neemt open networking bedrijf Cumulus Networks over

NVIDIA neemt pionier in hyperscale networking over

NVIDIA heeft aangekondigd Cumulus Networks over te nemen. Cumulus Networks ontwikkelt opensource software voor networking apparatuur, waaronder een besturingssysteem voor netwerkswitches. 

Door de overname kan NVIDIA producten leveren aan de gehele netwerkmarkt, van 'chips en systemen tot software', aldus Amit Katz, Vice President Ethernet Switch bij Mellanox.

In 2019 nam NVIDIA het netwerkbedrijf Mellanox over. Die overname werd eind april dit jaar afgerond. De Mellanox Spectrum-switches worden momenteel al geleverd met Cumulus Linux.

De combinatie maakt volgens Amit Katz 'het nieuwe tijdperk van het versnelde, software-defined datacenter' mogelijk.

Met Cumulus kan NVIDIA innoveren en optimaliseren over de gehele netwerkstack, inclusief analytics zoals Cumulus NetQ. Het open netwerkplatform is uit te breiden en op te schalen en geeft datacenters op enterprise- en cloudniveau volledige controle over hun activiteiten.

Cumulus ondersteunt meer dan 100 hardwareplatforms met Cumulus Linux, het besturingssysteem voor netwerkswitches. De NVIDIA Mellanox Spectrum-switches worden al geleverd met Cumulus Linux en SONiC, het open source-aanbod dat in de Azure-cloud van Microsoft ontwikkeld is en beheerd wordt door het Open Compute Project.

Eerder dit jaar konidgden Cumulus Networks en Infradata aan de krachten te bundelen. Door gebruik te maken van de open networking software van Cumulus is Infradata nog beter in staat om te blijven innoveren en haar klanten in Europa te ondersteunen.

Onze Cumulus Networks-experts staan voor je klaar

Infradata is een bekroonde partner van Cumulus Networks met verschillende geavanceerde specialiteiten. Onder onze medewerkers bevinden zich dan ook meerdere engineers die door Cumulus Networks zijn gecertificeerd als technisch experts op het gebied van hun oplossingen. Dit betekent dat je kunt rekenen op de technische knowhow en praktische ervaring van Infradata bij het nauwgezet evalueren van de technische vereisten en het ontwerpen, implementeren en beheren van jouw Cumulus Networks-oplossing.

6 mei 2020

Pagina delen:

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met ons gebruik van cookies. Lees meer