Nieuws

Infradata kijkt terug op een geslaagd Cyber Security Seminar!

16 april 2018

100% Secure, Mission Impossible?

Onder de titel "100% Secure, Mission Impossible?” ontving Infradata op donderdag 29 maart weer veel bezoekers voor het Cyber Security Seminar. Dit keer werd het seminar gehouden in Naarderbos. Bezoekers konden luisteren naar verschillende presentaties van een vijftal security experts: Lee Fisher (Juniper Networks), Jan-Willem Keinke (Infradata), Hung Nguyen (Flowmon Networks), Remco Hobo (Infradata) en Oscar van Os (Fox-IT).

Aankomende zomer, op 21 juni 2018, zal het volgende Security Seminar worden gehouden! Houd onze website en social media kanalen in de gaten voor meer informatie.

 

Erwin Hemmen, Managing Director van Infradata, opende het seminar en verwelkomde de bezoekers. Tijdens zijn presentatie benadrukte hij de snelle veranderende wereld van IT met de daarbij toenemende uitdagingen op het gebied van cyber security.

Lee Fisher, Head of Security bij Juniper Networks, heeft tijdens het seminar zijn visie op de huidige security modellen toegelicht. In hoeverre sluiten de huidige security modellen nog aan op de trends en ontwikkelingen binnen de IT van nu. De snelle ontwikkelingen zorgen voor een nieuwe aanpak op gebied van security. Door AI in te zetten voor beveiligingsoplossingen kunnen bedrijven het netwerk gebruiken als een domein voor detectie en handhaving om de impact van aanvallen te beperken.

Jan-Willem Keinke, Cloud Solution Architect bij Infradata, vertelde over zijn pragmatische benadering van security. Hij benadrukte dat de traditionele security implementaties niet meer genoeg zijn en dat er naast het investeren in beveiliging ook geïnvesteerd moet blijven worden in architectuur, risicoanalyses, detectie en recovery procedures.

Hung Nguyen, Account Manager Benelux bij Flowmon Networks, zoomde tijdens zijn presentatie in op de wereld van DDoS. Een aantal conclusies van the Nawas over de laatste DDoS aanvallen: De gemelde aanvallen waren niet complexer dan het gebruikelijke type aanvallen dat het afgelopen jaar werd gemitigeerd. Het aantal aanvallen van 40-50Gbs was duidelijk hoger dan in dezelfde periode vorig jaar.

 

Remco Hobo, Solutions Architect bij Infradata, ging nog iets dieper in op de DDoS aanvallen en waarom een single-point solution nooit de oplossing is voor anti-DDoS. Zo moet onder andere anti-DDoS signaling prioriteit hebben boven internet verkeer. En dient er op verschillende niveaus te worden geïnvesteerd in het signaleren en blokkeren van DDoS aanvallen.

Oscar van OS, Security Expert bij Fox-IT, was de laatste spreker van het seminar. Hij vertelde over de stappen die bedrijven dienen te doorlopen als ze toch gehackt zijn. Zo moet er een team gereed staan om als eerst in actie te komen op de aanval. De systemen moeten aanblijven voor bewijsmateriaal, en er dient een onderzoek opgezet te worden met gerichte vragen als: wat is er gebeurd, welke data is er gestolen, meldplicht datalekken etc.

Bekijk onze Facebook pagina voor het fotoverslag van het afgelopen Seminar!

Aankomende zomer, op 21 juni 2018, zal onze volgende Cyber Security Seminar plaatsvinden. Wij zien ernaar uit u daar weer te mogen verwelkomen!

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met ons gebruik van cookies. Lees meer