Nieuws

Cyber alliantie aangekondigd door Minister van Justitie en Veiligheid

Cyber alliantie gestart met onder andere VNO-NCW, Rabobank en KPN

Minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus heeft gister het startschot gegeven voor de Nederlandse cybersecurity alliantie. Deze samenwerking tussen publieke en private partijen heeft als doel om de digitale veiligheid van de bedrijfsketen te vergroten. “Digitale veiligheid kan alleen in samenwerking met en deels ook door de private sector worden vormgegeven”, zo schrijft Rijksoverheid.nl.

Landelijk dekkend Cyber Security stelsel

De alliantie komt voort uit de Nederlandse Cybersecurity Agenda (NCSA) van het kabinet. Hierin is de ambitie uitgesproken om een landelijk dekkend cyber security-stelsel in te richten op basis van samenwerkingsverbanden en kennisdeling. De alliantie is gestart met de samenwerkingspartners KPN, Deloitte, Schiphol, Nationale Politie, NCTV, AIVD, ECP, ICANN, PostNL, Rabobank en VNO-NCW.

Beeld: ©Ministerie van Justitie en Veiligheid
Beeld: ©Ministerie van Justitie en Veiligheid

Nationaal Cyber Security Centrum

Eerder deze maand werd door het Nationaal Cyber Security Centrum eveneens aangekondigd dat Brainport Eindhoven later dit jaar een Cyber Weerbaarheid Centrum zal openen. MKB’ers in de Brabantse hightech regio kunnen aansluiten op dit centrum en toegang krijgen tot een online omgeving, om voor vertrouwelijke en real time kennisdeling op het gebied van cyber aanvallen en cyber security.

Meer weten over de Nederlandse Cybersecurity Agenda? Download dan de volledige agenda op Rijksoverheid.nl.

Over Infradata

Infradata is bekroond en onafhankelijk leverancier van geavanceerde oplossingen en services op het gebied van beveiliging en cloud networking. Dankzij onze best-of-breed oplossingen helpen wij klanten om te innoveren, veilig verbonden en succesvol te zijn. Infradata ontwikkelt het fundament voor een veilige en gezonde digitale economie en samenleving.

Klanten waar wij oplossingen aan leveren zijn onder andere eBay, Paypal en KPN. Lees bijvoorbeeld alles over onze cloud networking oplossing voor eBay en andere state-of-the-art projecten.

 

 

25 mei 2018

Pagina delen:

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met ons gebruik van cookies. Lees meer