Evenement

Nationale Datacenter Dag 2019

Leer alles over de wondere wereld van datacenters op Nationale Datacenter Dag!

11 juni 2019

Diverse -

De Dutch Data Center Association (DDA) organiseert dinsdag 11 juni voor de vijfde keer de Nationale Datacenter Dag. In totaal openen vijftien datacenter die dag hun deuren voor het publiek, waaronder het in Den Bosch gevestigde Interconnect, Dataplace in Rotterdam en het op Schiphol-Rijk gelegen Maincubes.

Digitale technologieën als social media, cloud, mobile en IoT zijn tegenwoordig volledig verweven met onze dagelijkse gang van zaken, waardoor we inmiddels getransformeerd zijn naar een digitale samenleving en economie. Een dag zonder internet is dan ook nauwelijks meer voor te stellen. Tijdens de Nationale Datacenter Dag wordt het alsmaar toenemende belang van Nederlandse datacenters gevierd.

Digitale gateway to Europe
De Nederlandse datacenter infrastructuur is uitgegroeid tot de digitale gateway to Europe en staat bekend als één van de beste van de wereld. De grootte en impact van deze hub is te vergelijken met Rottertdam en Schiphol, maar groeit vele malen sneller en het havengebied en de luchthaven worden steeds meer afhankelijker van de digitale hub. Een recent voorbeeld is de stroomstoring die Schiphol enkele weken geleden volledig platlegde.

Na het succes van de afgelopen jaren organiseert de Dutch Data Center Association ook dit jaar weer de Nationale Datacenter Dag, waarop datacenters door heel Nederland hun deuren openen voor het grote publiek. Dit jaar vindt de Nationale Datacenter Dag plaats op dinsdag 11 juni.

Op deze dag kunnen nieuwsgierigen een datacenter naar keuze bezoeken voor een kijkje in de keuken van deze zwaar beveiligde gebouwen die het internet en online toepassingen zoals mobile, cloud en apps mogelijk maken. Als kers op de taart vindt op deze dag ook de uitreiking plaats van ons jaarlijkse rapport over de Nederlandse datacenter sector “State of the Dutch Data Centers 2019″.​

Informatie over de deelnemende datacenters volgt spoedig, houd de website in de gaten voor updates!

Meer informatie

Wil je meer weten over dit evenement of andere Infradata evenementen, zoals bijvoorbeeld inschrijvingsvoorwaarden? Neem dan direct contact op!

Pagina delen:

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met ons gebruik van cookies. Lees meer