Privileged Access Management

Beveiligde inloggegevens beschermen

Een groot gevaar voor elke organisatie is diefstal van bevoorrechte inloggegevens. Steeds vaker worden bevoorrechte gebruikers zoals systeembeheerders het doelwit van een cyberaanval. Een effectieve tegenmaatregel is Privileged Access Management (PAM). PAM helpt je om ​​bevoorrechte inloggegevens te beschermen, terwijl je de bevoorrechte toegang binnen de bestaande Active Directory Domain Server (ADDS) beperkt.

Wat is Privileged Access Management (PAM)?

Met Privileged Access Management zijn kritieke data binnen de organisatie te beveiligen, controleren, beheren en bewaken. Elke organisatie heeft accounts met verhoogde (lees: 'elevated') rechten. Deze accounts hebben bijvoorbeeld toegang tot beheerconsoles voor de e-mailoplossing binnen de organisatie, maar ze hebben bijvoorbeeld ook toegang tot HR-records of alle bestanden beheren die zijn opgeslagen in het data archive. In enkele gevallen worden de gebruikte wachtwoorden doorgegeven van admin naar admin en zijn ze niet onderworpen aan enig wachtwoordvernieuwingsbeleid. Dit creëert een groot risico voor de organisatie, aangezien elke voormalige beheerder binnen de organisatie nog steeds in staat is deze data te beheren, te openen of te wijzigen.

Een effectieve Privileged Access Management-oplossing bewaart deze wachtwoorden op een veilige locatie, waar alleen actieve beheerders deze kunnen gebruiken en ze slechts één keer kunnen gebruiken. Afhankelijk van het integratieniveau kan het wachtwoord zelfs onbekend blijven voor de beheerder.

PAM: Essentieel voor de beste IT-beveiliging

Privileged Access Management (PAM) beschermt de bevoorrechte inloggegevens binnen jouw organisatie en verdient dan ook prioriteit. Met Privileged Access Management, zelfs wanneer een aanvaller toegang krijgt tot bevoorrechte inloggegevens, kan je de schade beperken door de aanvaller te dwarsbomen wanneer zij toegang hebben tot het netwerk. 

PAM biedt een solide startpunt en is daarom essentieel voor beveiliging. Privileged Access Management helpt om geprivilegieerde toegang binnen jouw bestaande Active Directory Domain Server (ADDS) te beperken, voor zowel interne als externe gebruikers, zoals externe IT-medewerkers.

Identiteitsbeheer moet het bedrijf ondersteunen en niet blokkeren

Wij nodigen je uit om de transformatie voor identiteitsbeheer met ons te beginnen. Samen kunnen we jouw beveiligingsprogramma omvormen tot een kosteneffectieve, innovatieve en gebruikersvriendelijke ervaring.

Contact met een expert

Spreek met een solutions expert of architect. Bel ons of laat een bericht achter. Ons team staat voor je klaar.

Wil je meer weten?

Neem vandaag nog contact met ons op.

Bel ons of laat een bericht achter. Ons team staat klaar om je te helpen.

Bericht sturen Nu bellen Offerte aanvragen

Pagina delen:

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met ons gebruik van cookies. Lees meer