Network Access Control

Network Access Control (NAC)-oplossingen voor Next-Generation Networks

Met Infradata regel je eenvoudig wie en wat er op je netwerk aansluit.

Met de toenemende aandacht voor cyber security proberen organisaties de omvang van potentiële infecties van apparatuur, en het bereik van indringers die fysiek of logisch op het netwerk aansluiten, te beperken.

Network Access Control (NAC) koppelt verschillende beveiligingstechnieken voor een geünificeerde aanpak van netwerktoegang, zowel via de bekabeling als draadloos. Endpoints, zoals laptops en mobiele telefoons van de zaak, zijn vaak uitgerust met antivirus-software, en gebruikers ondergaan een authenticatieproces voordat ze toegang krijgen tot kritieke resources.

NAC koppelt deze technologieën: wanneer een apparaat op het netwerk wordt aangesloten, worden gebruikersauthenticatie en apparaatverificatie gecombineerd. Zo is NAC te gebruiken om netwerk-resources voor geautoriseerde gebruikers te beperken, en zeker te stellen dat apparaten die op het netwerk worden aangesloten, voldoen aan bepaalde eisen. Zoals het beschikken over de nieuwste anti-virussoftware, de afwezigheid van bekende kwetsbaarheden en dat ze werkelijk van het bedrijf zijn, en geen persoonlijk apparaat.

Voor NAC is het noodzakelijk dat gebruik wordt gemaakt van met netwerkkabel aan te sluiten en draadloze apparaten die protocollen als 802.1x ondersteunen, voor het gebruik van versleuteling en authenticatie. Hierbij horen zowel de switching als de draadloze LAN-apparatuur en de toestellen van eindgebruikers.

Het beleid wordt centraal gedefinieerd, wat betekent dat een gebruiker hetzelfde toegangsniveau krijgt, waar hij of zij ook maar op het netwerk aansluit.

Infradata werkt bij het aanbieden van Network Access Control-oplossingen met toonaangevende leveranciers, waaronder Pulse Secure en Juniper Networks.

Contact met een expert

Spreek met een solutions expert of architect. Bel ons of laat een bericht achter. Ons team staat voor je klaar.

Wil je meer weten?

Neem vandaag nog contact met ons op.

Bel ons of laat een bericht achter. Ons team staat klaar om je te helpen.

Bericht sturen Nu bellen Offerte aanvragen

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met ons gebruik van cookies. Lees meer