Secure SD-WAN

Lever een veilig SD-WAN voor je hele onderneming.

Een software-defined WAN, of SD-WAN, is een moderne versie van een Wide Area Network. Een SD-WAN is de logische vervolgstap van virtualisatie en software-defined networking in het datacenter. Door je bestaande WAN-infrastructuur uit te breiden met SD-WAN-functionaliteit, verlaag je de kosten van je WAN en verbeter je de beschikbaarheid en prestaties van applicaties. Daarnaast vereenvoudig je het beheer en verminder je de afhankelijkheid van serviceproviders.

Beveilig je connectiviteit en genereer meer internationale business.

Het gebruik van VPN's via internet voor het uitbreiden van een bestaand WAN heeft ernstige gevolgen voor je beveiliging. Een SD-WAN lost dit op door versleutelde VPN-tunnels te gebruiken via openbare netwerken. Als je de interface met internet dichtzet en alleen VPN-verkeer toestaat, heb je geen lokale firewall meer nodig.

Dankzij de ingebouwde Application Intelligence van SD-WAN-routers kun je ook de aanwezige beveiligingsarchitectuur stroomlijnen. Tegenwoordig moet al het internetverkeer worden verzonden via een next-generation firewall met uitgebreide functionaliteit op het gebied van applicatieherkenning en bedreigingsanalyses. Maar de schaalbaarheid van deze apparaten kost geld. Omdat het aantal cloudapplicaties exponentieel toeneemt, stijgt ook het aantal 'goede' en 'goedgekeurde' applicaties, waardoor er weer meer firewallcapaciteit nodig is.

SD‑WAN-routers zijn vaak verbonden met internet en herkennen de meeste cloudapplicaties. Dat maakt ze geschikt als eerste verdedigingslinie, die de firewall ontlast doordat verkeer dat al 'bekend en goed' is, niet meer hoeft te worden gecontroleerd. Applicaties waarvoor complexere analyses zijn vereist worden nog steeds doorgestuurd naar de firewall. De onderstaande afbeelding toont een architectuur waarbinnen toegang tot goedgekeurde bestemmingen met een middelmatig risico wordt omgeleid naar een beveiligingsservice in de cloud. Rechtstreekse toegang tot IT-middelen in de cloud (IaaS, PaaS, SaaS) vanaf de gebruikerssites is toegestaan voor optimale prestaties. Risicovol en inkomend verkeer wordt nog steeds afgehandeld door centrale beveiligingsplatforms.

 Secure SD-WAN

Een SD-WAN verbetert niet alleen de efficiëntie van bestaande beveiligingsinfrastructuren met een eerste classificatie van het risico, maar voorkomt ook bottlenecks. Dankzij een rechtstreeks pad naar IT-middelen in de cloud wordt de gebruikerservaring geoptimaliseerd.

Contact met een expert

Spreek met een solutions expert of architect. Bel ons of laat een bericht achter. Ons team staat voor je klaar.

Wat kan Infradata voor je doen?

Infradata heeft 14 jaar ervaring in het toepassen en beheren van beveiligingsoplossingen. De experts van Infradata op het gebied van netwerken, beveiliging en SD-WAN kunnen je helpen met het ontwerpen van de optimale oplossing voor jouw organisatie; als managed service of oplossing in eigen beheer.

Vertrouwde Partner voor Digitale Transformatie.

Uitmuntende projectuitvoering

Ontdek onze "First time right" filosofie.

Rechtstreeks toegang tot experts

Vakkundige en gecertificeerde engineers die jouw situatie kennen.

Lean en agile

Voor kwaliteit, snelheid en optimale wendbaarheid.

Onafhankelijke leverancier

Wij ontwerpen en leveren best-of-breed oplossingen.

Holistische benadering van beveiliging

Expertise voor alle fasen van het beveiligingsmodel: preventie, detectie en respons.

Bewezen ervaring

Wereldwijd leveren van geavanceerde diensten en oplossingen.

Wil je meer weten?

Neem vandaag nog contact met ons op.

Bel ons of laat een bericht achter. Ons team staat klaar om je te helpen.

Bericht sturen Nu bellen Offerte aanvragen

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met ons gebruik van cookies. Lees meer