Cloud Security

Altijd veilige toegang tot de cloud

Beveilig je private cloud, publieke cloud en SaaS met Infradata.

Organisaties migreren in toenemende mate gegevens, computernetwerken en applicaties naar de cloud. Hierdoor ontstaan nieuwe mogelijkheden voor meer efficiëntie en flexibiliteit. De keerzijde is echter dat beveiliging een steeds grotere uitdaging vormt.

Beveiliging houdt van oudsher in: voorkomen dat aanvallers toegang krijgen tot het interne netwerk om gegevens te beschadigen of te stelen. Deze beveiliging is ook noodzakelijk voor resources die zich in de cloud bevinden, waarbij het niet uitmaakt of het een private, hybride of publieke cloud is. Het publieke deel van het netwerk vereist echter een ander vertrouwensniveau. Hier kunnen aanvullende juridische eisen van toepassing zijn, met name waar het om de verwerking van persoonsgegevens gaat.

Er zijn dan ook extra maatregelen nodig om inzicht te kunnen krijgen in de gegevens die naar de cloud worden verstuurd en daar worden opgeslagen en verwerkt. Met behulp van Data Loss Prevention (DLP) en Cloud Access Security Brokers (CASB) kan worden voorkomen dat deze gegevens in de cloud komen, of kunnen de gegevens zodanig worden opgeslagen dat de complianceregels niet worden geschonden.

De cloud heeft ook geleid tot nieuwe initiatieven op het gebied van beveiliging. Er zijn talrijke nieuwe innovaties gedaan, waaronder 'Security as a service' (SECaaS). Hiermee wordt beveiliging aangeboden als een dienst, en niet als een oplossing die uit een of meerdere dozen bestaat. De voordelen hiervan zijn te vergelijken met die van andere XaaS-oplossingen. Je hoeft je beveiliging niet zelf te ontwikkelen en uit te voeren, maar kunt deze aanschaffen als een dienst die je naar wens kunt aanpassen en waarvoor je kunt betalen per gebruiker of per volume.

De dienst wordt beheerd door IT-beveiligingsexperts die zich hier fulltime mee bezighouden en niet als onderdeel van een uitgebreid takenpakket. De provider heeft vaak beter inzicht in nieuwe bedreigingen en kan daar sneller en nauwkeuriger op reageren. Op clouds gebaseerde beveiligingsoplossingen omvatten firewalls, inhoudfilters, antivirus, single sign-on, CASB en DLP.

Contact met een expert

Spreek met een solutions expert of architect. Bel ons of laat een bericht achter. Ons team staat voor je klaar.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met ons gebruik van cookies. Lees meer