Network Peering

Next-generation netwerkoplossingen voor serviceproviders.

In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, is internet niet één groot netwerk, maar eerder een verzameling veel kleinere netwerken die met elkaar zijn verbonden via Peering Points en uitwisselingsinformatie over de IP-adressen (en dus de klanten) die ze bevatten. Op die manier kan elk netwerk een plattegrond van het internet maken om te zien hoe IP-adressen buiten het eigen netwerk kunnen worden bereikt.

Elk netwerk wordt een autonoom systeem (AS) genoemd, al  kunnen geconsolideerde providers meerdere AS'en bevatten. Ze gebruiken het Border Gateway Protocol (BGP) om met elkaar te communiceren en routes te delen.

Peering versus transit

Peering is iets anders dan transit, want peers tekenen in het algemeen een overeenkomst om verkeer tussen elkaar te delen tegen een overeengekomen tarief en zonder kosten (behalve de kosten voor het inrichten van een circuit). Transit is een betaalde overeenkomst, gewoonlijk met een grotere gegevenscarrier, om toegang te krijgen tot internetroutes die zij anderszins niet kunnen bereiken. De meeste serviceproviders hanteren een combinatie van peering- en transit-overeenkomsten.

Verschillende soorten peering

Het meest voorkomende type peering is Public Peering. Hierbij ontmoeten providers elkaar op een internetuitwisselingssite. Hier wordt een reeks switches verstrekt waarmee elke provider verbinding maakt. Wanneer de bekabeling met de switch gereed is, gaan de providers een formele peering-overeenkomst aan met iedereen op de site. Er is echter maar één reeks kabels nodig. Een voorbeeld hiervan is London INternet eXchange (LINX).

Providers kunnen ook een privé peering-overeenkomst met elkaar aangaan. Dit gebeurt gewoonlijk in een collocatiefaciliteit, maar in dat geval zijn de twee providers rechtstreeks met elkaar verbonden, enkel en alleen voor de uitwisseling van routes en verkeer. 

Hoe kan Infradata helpen?

Hoewel providers hun eigen peering-afspraken moeten maken, hebben ze een uiterst schaalbare router nodig om verbinding te maken met Peering Points. Deze routers vereisen dikwijls een zeer grote besturingslaag (die meerdere miljoenen routes moet kunnen ontvangen en verwerken), maar geen extreem grote doorstuurlaag (want de hoeveelheid verkeer dat passeert is niet evenredig met de uitgewisselde routes).

Infradata heeft 13 jaar ervaring met Juniper Networks om de beste routingmogelijkheden te leveren in modellen met een lage voetafdruk en laag stroomverbruik, om providers te helpen de kosten voor peering zo laag mogelijk te houden.

Contact met een expert

Spreek met een solutions expert of architect. Bel ons of laat een bericht achter. Ons team staat voor je klaar.

Wil je meer weten?

Neem vandaag nog contact met ons op.

Bel ons of laat een bericht achter. Ons team staat klaar om je te helpen.

Bericht sturen Nu bellen Offerte aanvragen

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met ons gebruik van cookies. Lees meer