Cloud Networking

Service Provider Networking

Robuuste, sterk gevirtualiseerde, zeer schaalbare en centraal beheerde netwerken en analyses.

De oplossingen van Infradata voorzien in diverse behoeften van service providers. Deze variëren van zeer dichte en flexibele datacenter-netwerken tot zeer veerkrachtige regionale carrier-netwerken.

In de digitale economie van tegenwoordig hebben service providers hun eigen specifieke uitdagingen en mogelijkheden. Jarenlang werden service providers door consumenten uitsluitend beschouwd als aanbieders van connectiviteit. In sommige gevallen is dat nog steeds het geval. Over het algemeen richten service providers zich echter steeds meer op het bieden van een veilig en cloud-georiënteerd dienstenpakket voor bedrijven en een goede Quality of Experience (QoE) voor consumenten.

Omdat bandbreedte een lagere ARPU (gemiddelde omzet per gebruiker) genereert, moeten service providers deze op een goedkopere manier gaan inzetten. Daarnaast moeten ze gebruikers op flexibele wijze ondersteunen bij hun beveiliging en bij hun transitie naar de cloud.

Consumenten hebben echter niet alleen behoefte aan bandbreedte. Omdat ze ook extra diensten verwachten zoals cloud-gebaseerde video, is de QoE ook belangrijker geworden. Daarnaast stelt de enorme groei van IoT-apparatuur hogere eisen aan service providers op het gebied van bandbreedte en beveiliging. Onlangs hebben we aanvallen gezien die niet alleen gericht waren op consumentenapparatuur, maar ook die gegenereerd werden door aangetaste apparatuur. Omdat het aantal verschillende IoT-apparaten alleen maar toeneemt, kunnen we dit probleem niet negeren.

Daarnaast moeten mobiele providers, door de ontwikkeling van 5G en verdere uitrol van 4G, een hogere bandbreedte leveren. De netwerken van deze providers fungeren bovendien als hosts voor IoT-apparaten, omdat veel van deze apparaten door SIM-kaarten worden aangestuurd.

Tegenwoordig brengen bedrijven hun applicaties over naar de cloud of gaan ze applicaties gebruiken die zich in de cloud bevinden. Service providers zien daardoor de groei van Multiprotocol Label Switching (MPLS) afnemen, omdat verkeer tussen klantlocaties steeds minder wordt en zich verplaatst naar het internet. Deze trend zal alleen maar toenemen, omdat de cloudadoptie steeds meer doorzet. Dit betekent dat service providers nieuwe manieren moeten bedenken om meerwaarde te bieden aan hun klanten, die zelf de noodzaak van MPLS-diensten steeds minder gaan inzien.

Terwijl de MPLS-opbrengsten afnemen, wint de opkomst van Software Defined Wide Area Networking (SD-WAN) steeds meer terrein. Het is de bedoeling dat met SD-WAN de voordelen van de cloud tot uiting komen in diensten van service providers zoals flexibele abonnementen, snellere activatietijden en zelfvoorziening. Bedrijven die SD-WAN hebben geïmplementeerd, kunnen verkeer onderscheiden op basis van bestemming. Ze kunnen ervoor zorgen dat bedrijfskritieke cloudapplicaties voorrang krijgen boven andere clouddiensten.

Service providers houden zich al langere tijd bezig met de ontwikkeling van nieuwe standaarden om een wereldwijde acceptatie van virtuele diensten te realiseren. Het primaire doel is kostenbesparing bij de implementatie van nieuwe diensten voor klanten, waarbij een toename wordt beoogd van het dienstenpakket en van de flexibiliteit waarmee klanten deze diensten kunnen gebruiken. Network Functions Virtualisation (NFV) staat nog in de kinderschoenen, maar het zou wel eens een ommekeer teweeg kunnen brengen in de manier waarop service providers technologie afnemen van producenten en diensten verlenen aan klanten.

Hoogwaardige, open en schaalbare oplossingen

Infradata is gebouwd op een succesvolle implementatie van technologie en oplossingen voor service providers, enerzijds door consolidatie en verbeterde efficiëntie van netwerktechnologieën, anderzijds door implementatie van geavanceerde diensten. We bieden hoogwaardige, open en schaalbare oplossingen aan service providers over de hele wereld.

Vertrouwde Partner voor Digitale Transformatie.

Uitmuntende projectuitvoering

Ontdek onze "First time right" filosofie.

Rechtstreeks toegang tot experts

Vakkundige en gecertificeerde engineers die jouw situatie kennen.

Lean en agile

Voor kwaliteit, snelheid en optimale wendbaarheid.

Onafhankelijke leverancier

Wij ontwerpen en leveren best-of-breed oplossingen.

Holistische benadering van beveiliging

Expertise voor alle fasen van het beveiligingsmodel: preventie, detectie en respons.

Bewezen ervaring

Wereldwijd leveren van geavanceerde diensten en oplossingen.

Wil je meer weten?

Neem vandaag nog contact met ons op.

Bel ons of laat een bericht achter. Ons team staat klaar om je te helpen.

Bericht sturen Nu bellen Offerte aanvragen

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met ons gebruik van cookies. Lees meer