Multicloud Oplossingen

Verbind en beveilig applicaties end-to-end, over veel clouds, net zo eenvoudig als in één cloud.

Lever een naadloze service-ervaring in multicloud-omgevingen

Multicloud verwijst naar de distributie van cloudactiva, software en applicaties in verschillende cloudomgevingen. Met een typische multicloud-architectuur die gebruik maakt van twee of meer openbare clouds en meerdere private clouds, elimineert een multicloud-omgeving de afhankelijkheid en beperkingen van slechts één enkele cloudprovider.

Hoewel redundantie en vendor lock-ins nog steeds veel multicloud-implementaties drijven, worden ze ook ingezet als reactie op de verschuivingen van bedrijfsdoelstellingen of technische eisen van de organisatie. Die doelen omvatten veelal de behoefte aan prijsconcurrerende cloudservices en het profiteren van de snelheid, capaciteit en functies die een specifieke cloudprovider in een bepaalde regio biedt.

Meer keuze, grotere complexiteit

Cloud computing was oorspronkelijk bedoeld om IT te vereenvoudigen door middel van standaardisatie, consolidatie en centralisatie. Vandaag de dag navigeren bedrijven daarentegen in een zeer gefragmenteerd IT-landschap, waarin on-premise wordt gecombineerd met een diversiteit aan private en publieke cloudleveranciers. Recent onderzoek heeft aangetoond dat bijna één derde van de organisaties met vier of meer publieke cloudproviders werkt.

Terwijl organisaties overstappen op multicloud, staan ​​zij voor nieuwe uitdagingen. Het meest opvallende is de complexiteit van het beheren van beveiliging, flexibiliteit, prestaties en kosten op verschillende platforms. Toenemende complexiteit zorgt voor de noodzaak om te voldoen aan consistente compliance-, vertrouwelijkheids- en datasegregatievereisten die onvermijdelijk meer tijd en kosten met zich meebrengen.

Om deze problemen aan te pakken moeten bedrijven een consistent beleid voeren om het cloudlandschap te vereenvoudigen, koopkracht en workloads te consolideren, gegevens en applicaties te beheren en strenge beveiliging af te dwingen.

Het juiste platform selecteren

Hoewel multicloud-omgevingen snel gestandaardiseerd worden, is het belangrijk om te weten dat elk platform verschillende voor- en nadelen heeft. Het is van essentieel belang vooraf een duidelijk beleid te formuleren met een beslissingsboom die de behoeften vergelijkt met geselecteerde platforms om een ​​snelle en probleemloze migratie te realiseren.

Agility bereiken

Wanneer applicaties naar de cloud verplaatsen, hebben deze gedifferentieerde en dynamische services nodig om deze soepel te laten werken. Als gevolg gebruiken verschillende bedrijven agile ontwikkelingskaders om de time-to-market te versnellen door ontwikkeling, kwaliteitsborging (QA) en operationele taken te combineren. Microservices en containers maken op dit gebied een groot verschil.

Netwerk Performance

Om cloud-bronnen op elk gewenste moment uit te voeren, te migreren en te schalen, moet elke oplossing kwaliteitsmissies en -prestaties bieden. De routing-oplossingen van tegenwoordig vereisen grote computerresources om op te schalen naar het aantal tunnels dat ze tegelijk in de lucht kan houden, wat tot extreme kosten kan leiden.

Zorgen voor security

Of het nu gaat om toegangsbeheer, de onderdrukking van DDoS-aanvallen, webapplicatie-firewalls of codering: cloud computing vereist solide, multicloud beveiliging. Cloudaanbieders bieden verschillende gebruiksmogelijkheden, met verschillende verbindingsmogelijkheden; een consistente beveiligingsstrategie is daarom van cruciaal belang. Het moet een verregaand identiteits- en toegangsbeheer omvatten, uitgebreide loggingmogelijkheden en strenge monitoring en supervisie, in het hele IT-landschap.

Kostenbeheersing

Sommige cloudproviders beweren dat ze kosteneffectieve virtuele machines (VM's) aanbieden, maar voor netwerkintensieve applicaties kan de prijs van gegevensoverdracht in en uit de cloud snel stijgen. Gebruikers zijn zich vaak niet bewust van de hoeveelheid gegevens die ze gebruiken en hoeveel het kost om het in de cloud te leveren. Of dit nu leidt tot een overmatige uitbreiding van de omgeving of tot de implementatie van krachtige opslag voor niet-kritieke gegevens, het blijft een uitdaging om de kosten effectief te beheren. Capaciteitsplanning en monitoring zijn daarom essentieel.

Data Center Multicloud

De volgende stap naar een veilige en geautomatiseerde multicloud

Met onze multicloud-oplossingen kan je een consistent beleid en bewerkingen toepassen in je gehele netwerk en je bronnen beheren als één samenhangende infrastructuur. Je netwerk- en beveiligingsbeleid kan uniform over het netwerk worden beheerd. Onze multicloud-oplossingen omvatten één enkel platform voor overlay, underlay en fabric management; bare metal-servers, VM's en containers; private en publieke cloud; netwerken en beveiliging; en geavanceerde analyses. Je kan overal met de bijbehorende beleidsregels een workload starten om te reageren op veranderende omstandigheden.

Verbind en beveilig je applicaties end-to-end, in vele clouds, alsof ze zich in één cloud bevinden. Breng je route naar multicloud in kaart met oplossingen die end-to-end zijn, van datacenter tot business edge en van boven naar beneden, zodat je jouw netwerk kunt beveiligen, zien, orkestreren en verbinden.

Contact met een expert

Spreek met een solutions expert of architect. Bel ons of laat een bericht achter. Ons team staat voor je klaar.

Vertrouwde Partner voor Digitale Transformatie.

Uitmuntende projectuitvoering

Ontdek onze "First time right" filosofie.

Rechtstreeks toegang tot experts

Vakkundige en gecertificeerde engineers die jouw situatie kennen.

Lean en agile

Voor kwaliteit, snelheid en optimale wendbaarheid.

Onafhankelijke leverancier

Wij ontwerpen en leveren best-of-breed oplossingen.

Holistische benadering van beveiliging

Expertise voor alle fasen van het beveiligingsmodel: preventie, detectie en respons.

Bewezen ervaring

Wereldwijd leveren van geavanceerde diensten en oplossingen.

Wil je meer weten?

Neem vandaag nog contact met ons op.

Bel ons of laat een bericht achter. Ons team staat klaar om je te helpen.

Bericht sturen Nu bellen Offerte aanvragen

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met ons gebruik van cookies. Lees meer