Next-Gen Data Center

Bouw je cloud en transformeer je IT met een next-generation datacenterplatform.

Vereenvoudig je IT met een hypermoderne cloudinfrastructuur.

Next-generation datacenters zijn in hoge mate gevirtualiseerd en verspreid over meerdere geografische locaties en publieke, private en hybride cloudomgevingen. Het implementeren, beveiligen en verbinden van dergelijke datacenters is een complexe onderneming. Voor het ontwerpen van zo'n datacenter voor de cloud, een optimale gebruikerservaring, maximale flexibiliteit en de allerhoogste niveaus van prestaties, beveiliging, eenvoud en automatisering, heb je capabele technici nodig die meerdere disciplines beheersen. Er zijn een aantal leveranciers die datacenterarchitecturen en -technologieën bieden, zoals Cisco ACI, Juniper Networks MetaFabric en Arista. Zij maken gebruik van standaard open API's of eigen interfaces. Het selecteren van de juiste datacentertechnologie en -leverancier is echter niet zo eenvoudig.

Als je een legacy-datacenter wilt veranderen in een moderne cloudinfrastructuur, moet er behoorlijk wat gebeuren:

 • Migreren van een datacenter met silo's naar virtualisatie met resourcepools, zelfs voor netwerkfuncties zoals beveiliging, loadbalancing en DPI.
 • Automatisering in plaats van handmatig werk.
 • Management en orchestration vanaf een centrale locatie.
 • Beveiliging die volledig is geïntegreerd en gedistribueerd.

Dit is essentieel voor het ontwerp en de architectuur van een modern datacenter. Daarnaast zorgt dit alles voor een ingrijpende verandering van de manier waarop bedrijven hun datacenters gebruiken.

De oplossing

Infradata helpt bedrijven met het ontwerpen van hun next-generation datacenter, door samen met jou na te denken over niet alleen je actuele behoeften, maar vooral ook die van de toekomst. Onze best practices voor het ontwerpen van hypermoderne datacenters zijn gebaseerd op onze holistische aanpak. Deze omvat:

 • underlay-cloudnetwerken;
 • overlay-cloudnetwerken;
 • je eigen beveiligde verbindingen met multi-cloudomgevingen;
 • Data Center Interconnect (DCI) voor mobiliteit en geografische redundantie van virtuele machines door gelijktijdig gebruik van alle DCI WAN-links;
 • next-generation firewalls met intrusion detection;
 • beheer van applicatielevering voor optimale prestaties en de beste gebruikservaring;
 • netwerkautomatisering voor optimale time-to-market en de laagste kosten.

De loosely coupled-architectuur

De loosely coupled-architectuur zorgt ervoor dat de datacentermodules open zijn en zorgt bovendien voor goede interoperabiliteit en het eenvoudig kunnen verwisselen van onderdelen. Ze moeten eenvoudig en beperkt zijn, voor maximale flexibiliteit. Hoe minder integratie er nodig is tussen de modules, hoe eenvoudiger die kan worden geboden. Dit zorgt voor een optimale flexibiliteit.

Loosely coupled architecture

Flexibiliteit

De datacenterarchitectuur moet zijn gebaseerd op open API's en standaardinterfaces. Elke onderdeel werkt met de andere onderdelen en geen enkel onderdeel is onvervangbaar. Kritieke componenten zijn de IP-fabric, EVPN DCI, netwerk-overlay, orchestration, gevirtualiseerde netwerkfuncties, rekenkracht, hypervisor, integratie en ondersteuning.

Eenvoud

Houd de architectuur simpel. Houd de onderdelen eenvoudig, beperkt en loosely coupled, om complexiteit te vermijden. Als de onderdelen van een datacenterarchitectuur uitwisselbaar zijn, is het hele systeem gemakkelijker te beheren en heeft het een langere levensduur.

Automatisering

Eventuele complexiteit in het systeem wordt teruggebracht tot een abstractie in een enkele centrale console voor orchestration en beheer. Dit vereenvoudigt het gebruik en het beheer van het systeem zonder beperkingen op te leggen en bereidt het systeem voor op volledige automatisering.

Beveiliging

Het beschermen van de gebruikers, de data en het netwerk van een bedrijf moet een integraal onderdeel zijn van elke datacenterarchitectuur. Onze beveiligingsoplossingen voor datacenters bestaan uit netwerksegmentatie, next-generation firewalls met IDS, webapplicatie-firewalls en bescherming tegen DDoS.

Contact met een expert

Spreek met een solutions expert of architect. Bel ons of laat een bericht achter. Ons team staat voor je klaar.

In feite is de logische topologie van servers, services en L3-GWs in het datacenter niet eens zoveel anders dan die van tien jaar geleden. Het belangrijkste verschil is dat we regelen hoe alles onderling is verbonden door op een knop te klikken. De tijd van het opnieuw indelen van racks, verplaatsen van fysieke servers en opnieuw aanleggen van bekabeling is voorbij.
- Mohamed El Haddouchi, Director Solutions & Innovation, Infradata

Voordelen

Vereenvoudig je IT met een hypermoderne cloudinfrastructuur. Je bedrijf krijgt een geweldig strategisch middel in handen met een volledig geautomatiseerde, schaalbare en voorspelbare infrastructuur die zorgt voor een verlaging van de operationele kosten met 67%.

Verlaag je kosten en verkort je time-to-market met nieuwe services.

Vermijd vendor lock-in met de vele mogelijkheden die Infradata je biedt.

Zorg dat ook in de toekomst aan je technische en zakelijke bedrijfsbehoeften wordt voldaan.

Dit is een complete oplossing voor je datacenter, inclusief ontwerp en architectuur, technologieselectie, implementatie, integratie, migratie, ondersteuning en onderhoud.

Vertrouwde Partner voor Digitale Transformatie.

Uitmuntende projectuitvoering

Ontdek onze "First time right" filosofie.

Rechtstreeks toegang tot experts

Vakkundige en gecertificeerde engineers die jouw situatie kennen.

Lean en agile

Voor kwaliteit, snelheid en optimale wendbaarheid.

Onafhankelijke leverancier

Wij ontwerpen en leveren best-of-breed oplossingen.

Holistische benadering van beveiliging

Expertise voor alle fasen van het beveiligingsmodel: preventie, detectie en respons.

Bewezen ervaring

Wereldwijd leveren van geavanceerde diensten en oplossingen.

Wil je meer weten?

Neem vandaag nog contact met ons op.

Bel ons of laat een bericht achter. Ons team staat klaar om je te helpen.

Bericht sturen Nu bellen Offerte aanvragen

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met ons gebruik van cookies. Lees meer