SDN NFV

Verplaats je netwerk naar de cloud.

De vraag naar on-demand services en meer dataverkeer neemt toe en de druk van de concurrentie stijgt. Daardoor moeten serviceproviders en bedrijven hun kosten en aanwezigheid in de markt opnieuw in balans brengen.

Technologieën voor SDN en NFV bieden deels al een oplossing voor deze uitdagingen. De volgende kritieke stap is echter de volledige commercialisering van deze gevirtualiseerde services, zodat ze op grote schaal operationeel kunnen zijn met een grote verscheidenheid aan partners.

De virtualisatie van netwerken en services is niet langer slechts een concept, maar is een noodzaak voor bedrijven geworden. Het vereist effectieve transformatiemethoden en bewezen technologieën en oplossingen, die tegemoet kunnen komen aan de behoeften van een dynamische markt.

Netwerkautomatisering en -orchestration verwijst naar de automatisering van het configureren, beheren en gebruiken van een netwerkinfrastructuur. Het omvat een aantal tools, technologieën en processen en is met name nuttig voor bedrijven die handmatige en terugkerende netwerktaken automatisch willen uitvoeren en beheren.

Infradata is een pionier op het gebied van netwerkautomatisering en heeft veel ervaring met Network Function Virtualisation (NFV) en software-defined networking (SDN). Met ons eigen leverancier-onafhankelijke platform voor NFV-orchestration, nuQulus, reduceren we de benodigde tijd voor het uitrollen van nieuwe services van uren (of zelfs weken) naar luttele minuten.

Lees meer over hoe je dankzij netwerkautomatisering en -orchestration bedrijfsmiddelen kunt vrijmaken en de time-to-value kunt verkorten.

Software-defined networking (SDN)

Software-defined networking (SDN) is een essentieel onderdeel voor de overgang van de rigide architecturen van vroeger naar de flexibele, schaalbare infrastructuren van het moderne datacenter. In feite vertegenwoordigt het de evolutie van netwerken in het cloudtijdperk.

Het biedt beheerders de mogelijkheid om het netwerk op programmatische en dynamische wijze te controleren, wijzigen en beheren, via open interfaces en abstractie van de functionaliteit op lager niveau. Door het systeem dat bepaalt waar verkeer naartoe gaat (de SDN-controller oftewel de controlelaag) los te koppelen van de onderliggende systemen die verkeer naar de geselecteerde bestemming sturen (de datalaag), kunnen organisaties services leveren op elke gewenste locatie in het netwerk – zonder dat ze worden beperkt door de specifieke apparatuur waarop een server of andere hardware is aangesloten.

Network Functions Virtualization (NFV)

Met network functions virtualization (NFV) kunnen organisaties netwerkservices virtualiseren die voorheen werden geregeld door specifieke hardware. Het doel van NFV is het loskoppelen van functie en apparatuur, zodat netwerkservices kunnen worden gehost op VM's (virtuele machines). Dat zorgt ervoor dat netwerkbeheerders niet langer afhankelijk zijn van specifieke hardware voor het opzetten van een serviceketen. Daardoor hoeft er veel minder apparatuur te worden aangeschaft voor het datacenter, met lagere kosten als resultaat.

De flexibiliteit om VM's in te richten of te verplaatsen om tegemoet te komen aan behoeften aan applicaties of bandbreedte, maakt de IT-afdeling veel wendbaarder. Bovendien kan er snel worden geschaald ter ondersteuning van de business en krijgen de productiviteit en efficiëntie een aanzienlijke boost.

Contact met een expert

Spreek met een solutions expert of architect. Bel ons of laat een bericht achter. Ons team staat voor je klaar.

Vertrouwde Partner voor Digitale Transformatie.

Uitmuntende projectuitvoering

Ontdek onze "First time right" filosofie.

Rechtstreeks toegang tot experts

Vakkundige en gecertificeerde engineers die jouw situatie kennen.

Lean en agile

Voor kwaliteit, snelheid en optimale wendbaarheid.

Onafhankelijke leverancier

Wij ontwerpen en leveren best-of-breed oplossingen.

Holistische benadering van beveiliging

Expertise voor alle fasen van het beveiligingsmodel: preventie, detectie en respons.

Bewezen ervaring

Wereldwijd leveren van geavanceerde diensten en oplossingen.

Wil je meer weten?

Neem vandaag nog contact met ons op.

Bel ons of laat een bericht achter. Ons team staat klaar om je te helpen.

Bericht sturen Nu bellen Offerte aanvragen

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met ons gebruik van cookies. Lees meer