Mobile Solutions

VoLTE en VoWi-Fi

VoLTE en VoWi-Fi nemen snel toe

Voice over LTE (VoLTE) en Voice over Wi-Fi (VoWi-Fi) staan voor dienstverleners centraal om spraak- en multimediadiensten met hoge kwaliteit te leveren. Het aantal commerciële VoLTE- en VoWi-Fi-implementaties neemt snel toe. Voor het starten van VoLTE- en VoWi-Fi-services moeten mobiele operators niet alleen het IP-multimedia-subsysteem (IMS) implementeren, maar ook integreren met de beleids- en kostenregelfunctie (PCRF).

Vereiste voor PCRF-binding

In netwerken met meerdere geïmplementeerde PCRF's moet ervoor worden gezorgd dat alle diametersessies die zijn ingesteld op de Gx-, Rx- en S9-referentiepunten voor een specifieke IP-CAN-sessie dezelfde PCRF-instantie gebruiken. Dit sessiecorrelatievermogen wordt vaak aangeduid als "sessiebinding" of "PCRF-binding". Sessies gemaakt over Gx voor LTE-gebruikers kunnen bijvoorbeeld worden gerouteerd naar een specifieke PCRF op basis van de abonnee-ID - IMSI. Wanneer een andere sessie over Rx wordt aangemaakt - voor een VoLTE-spraakoproep bijvoorbeeld - wordt deze sessie geïdentificeerd door het toegewezen IP-adres. Om ervoor te zorgen dat sessieverzoeken worden gerouteerd naar de juiste PCRF, moet de relatie tussen de abonnee-identificator, het toegewezen IP-adres en de gekozen PCRF-instantie worden gehandhaafd gedurende de duur van de IP-CAN-sessie.

Geo-redundantie voor call-continuïteit

Bovendien vereist sessiebinding een geo-redundante implementatie, met sessiebindende gegevenssynchronisatie tussen sites, ter ondersteuning van Gx / Rx-sessiecontinuïteit voor lokale en geo-redundante failovers. In het geval van een storing, moet de oproep worden voortgezet met behoud van de sessie- en meettoestand - allemaal volledig naadloos voor de gebruiker. Traditionele PCRF- en Diameter-routeroplossingen bieden beperkte mogelijkheden voor geo-redundante sessiebinding en intelligent delen van de belasting.

Infradata biedt volledige ondersteuning voor PCRF-binding

Infradata is volledig uitgerust om PCRF-binding voor VoLTE en VoWi-Fi te ondersteunen. Op Infradata kan sessiebinding ("stickiness") worden toegepast voor PCRF of elke Diameter die binding vereist. Via de grafische gebruikersinterface van Infradata kunnen gebruikers AVP ('s) configureren, waarvoor Infradata garandeert dat dezelfde peer-verbinding tijdens de sessie wordt geselecteerd. Dit is van toepassing op alle Diameter-toepassingen, zodat alle Diameter verkeer voor een gegeven subscriber-sessie naar dezelfde PCRF-instantie gaat. Associatie van inkomende berichten naar een sessie kan gebaseerd zijn op verschillende Diameter-parameters of combinaties van parameters, zoals:

  • IMSI / MSISDN
  • APN
  • IP adres

Infradata ondersteunt de relevante functies en Diameter-toepassingen voor PCRF-binding voor VoLTE en VoWi-Fi, inclusief Gx, Rx, Sh, S6b, S9, SWm, SWx en Cx. Geo-redundante sessiebinding wordt geboden door gebruik te maken van de onboard (hoog beschikbare) sessieopslag met cross-site data-replicatie. De Infradata-sessieopslag is bewust multi-node, met behulp van een model met gedistribueerde opslag. In het geval van een knooppunt- of site-storing, wordt de bestaande sessie zonder onderbreking door het redundante (andere) knooppunt of de site verwerkt.

Contact met een expert

Spreek met een solutions expert of architect. Bel ons of laat een bericht achter. Ons team staat voor je klaar.

Vertrouwde Partner voor Digitale Transformatie.

Uitmuntende projectuitvoering

Ontdek onze "First time right" filosofie.

Rechtstreeks toegang tot experts

Vakkundige en gecertificeerde engineers die jouw situatie kennen.

Lean en agile

Voor kwaliteit, snelheid en optimale wendbaarheid.

Onafhankelijke leverancier

Wij ontwerpen en leveren best-of-breed oplossingen.

Holistische benadering van beveiliging

Expertise voor alle fasen van het beveiligingsmodel: preventie, detectie en respons.

Bewezen ervaring

Wereldwijd leveren van geavanceerde diensten en oplossingen.

Wil je meer weten?

Neem vandaag nog contact met ons op.

Bel ons of laat een bericht achter. Ons team staat klaar om je te helpen.

Bericht sturen Nu bellen Offerte aanvragen

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met ons gebruik van cookies. Lees meer