Mobile Solutions

Number Portability (ENUM)

Infradata Number Portability Gateway

Infradata biedt een enkel, uniform toegangspunt voor nummerportabiliteit in het netwerk. Het maakt gecentraliseerde bewerkingen mogelijk voor serviceproviders die look-up toegang naar nummer- en adresregisters willen stroomlijnen voor mobiele, vaste en OTT-services. Infradata Number Portability maakt flexibele integratie en toegang mogelijk tot legacy en op IP gebaseerde nummerportabiliteit-opslagplaatsen, zowel externe als interne systemen zoals STP, CRM, UDR en andere abonneegegevensbronnen.

Infradata Number Portability biedt een breed scala aan functies voor het op intelligente wijze oplossen van nummerlocaties, routing, evenals de mogelijkheid om geavanceerde routing intelligence toe te passen, message enrichment, opslaan en cachen van herhaaldelijk gebruikte informatie, number mapping, bemiddeling en normalisatie, multi-protocol samenwerken en meer.

number portability ENUM

Legacy- en IP-netwerken met elkaar verbinden

Traditionele SS7-netwerken routeren het verkeer door mobiele telefoonnummers te vertalen naar infrastructuurpuntcodes die de bestemming bepalen. Doorgaans wordt het INAP-protocol gebruikt voor het bevragen van informatiebronnen voor nummerportabiliteit, zoals een gecentraliseerde database (CDB) die geporteerde nummers bevat.

ENUM is het aanbevolen protocol dat is ontwikkeld door de IETF (RFC 6116) om een brug te slaan tussen het Public Switched Telephone Network (PSTN) en internet. ENUM zal ook convergentie tussen toegangstechnologieën (vast, mobiel) en diensten (spraak, data, video) mogelijk maken. In IP Interconnect, inclusief IPX, moeten de Uniform Resource Identifier (URI) en IP-adressen van de bestemmings-gateway worden vastgesteld, zodat ENUM het internet-DNS-systeem kan gebruiken om E.164-telefoonnummers (dwz gewone) te vertalen in IP-adresenschema's (bijv. SIP, H323 en e-mail).

Een centrale gateway voor nummerportabiliteit die INAP en ENUM ondersteunt, evenals verschillende andere netwerk- en IT-interfaces, biedt serviceproviders een essentiële mogelijkheid om legacy- en IP-domeinen op een kosteneffectieve manier te verbinden, interoperabiliteitsproblemen te overwinnen en convergentie tot stand te brengen tussen mobiele, vaste en OTT-services .

Voor nummeroverdraagbaarheid biedt de Infradata Interface Gateway ondersteuning aan boord voor: INAP (in overeenstemming met de volgende specificaties: Q.1218, ETS 300 374-1, EN 301 140-1) en ENUM (geïmplementeerd in overeenstemming met RFC's 6116 ( ENUM), 3403 (NAPTR) en 4694 (NP tel URI)), SOAP, MAP, Diameter en verschillende andere protocollen.

Number Portability Database ('ENUM Server')

Infradata Number Portability kan fungeren als een NP-server voor ENUM-query's (zoekopdrachten naar NAPTR-records), waar de binnenkomende ENUM-verzoeken kunnen worden doorgestuurd naar externe gegevensbronnen via elk van de protocollen die Infradata ondersteunt (bijv. ENUM, INAP, HTTP, ...) of worden bediend vanuit een lokale cache of lokale database van Infradata. De lokale cache / database van de Infradata Number Portability bewaart nummerportabiliteitinformatie op basis van een protocol-agnostische indeling. De lokale cache / database van Infradata is zeer schaalbaar en kent meerdere knooppunten, waarbij gebruik wordt gemaakt van een model met gedistribueerde opslag.

Voordelen

De Infradata-interfacegateway biedt belangrijke onderscheidende kenmerken ten opzichte van traditionele nummerportabiliteitsproducten:

 • Real-time Number Portability-queries / dips inschakelen, over lokale en externe gegevensproviders
 • Operatorbesturing (flexibele real-time queryinterface naast bestaande batchverwerking)
 • Eén, verenigd toegangspunt in het netwerk voor nummerportabiliteit gerelateerde integratie en look-up services
 • Lokale opslag en caching van Number Portability-informatie, waardoor het aantal externe query's / kosten wordt verminderd
 • Ondersteuning voor meerdere protocollen, waaronder ENUM, INAP, SOAP, MAP, Diameter
 • Sjabloongestuurd - scripting of ontwikkeling is niet nodig
 • Geen afhankelijkheid van dure databasetechnologieën
 • Geheel op GUI gebaseerde configuratie en orkestratie
 • Flexibele aanpassing van het routingnummer
 • Centraal loggingpunt (EDR-registratie)
 • Carrier grade, zeer schaalbare, hoog beschikbare, geo-redundante oplossing

Contact met een expert

Spreek met een solutions expert of architect. Bel ons of laat een bericht achter. Ons team staat voor je klaar.

Vertrouwde Partner voor Digitale Transformatie.

Uitmuntende projectuitvoering

Ontdek onze "First time right" filosofie.

Rechtstreeks toegang tot experts

Vakkundige en gecertificeerde engineers die jouw situatie kennen.

Lean en agile

Voor kwaliteit, snelheid en optimale wendbaarheid.

Onafhankelijke leverancier

Wij ontwerpen en leveren best-of-breed oplossingen.

Holistische benadering van beveiliging

Expertise voor alle fasen van het beveiligingsmodel: preventie, detectie en respons.

Bewezen ervaring

Wereldwijd leveren van geavanceerde diensten en oplossingen.

Wil je meer weten?

Neem vandaag nog contact met ons op.

Bel ons of laat een bericht achter. Ons team staat klaar om je te helpen.

Bericht sturen Nu bellen Offerte aanvragen

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met ons gebruik van cookies. Lees meer