5G Transitie

Security Edge Protection Proxy (SEPP)

Veilige onderlinge verbinding tussen 5G-netwerken

Infradata biedt 5G-netwerkfuncties en interworking met oudere 3G-, 4G-, vaste / wifi-functies. Om een veilige connectie tussen 5G-netwerken te bieden, kan Infradata een Security Edge Protection Proxy of SEPP aanbieden. De SEPP zorgt voor end-to-end vertrouwelijkheid en integriteit tussen het bron- en bestemmingsnetwerk voor alle 5G roaming berichten.

5G interconnection

De Next Generation Core (NGC) van de 5G Service Based Architecture is gebouwd op HTTP/2-signalering. In een dergelijk ontwerp is het verplicht om services, connectiviteit en beveiliging aan te bieden wanneer dat nodig is. Eén signaleringsbus zal worden gebruikt voor alle signaleringsdiensten. Dat betekent dat het prioritiseren en beperken van berichten, overload beveiliging en routering door één entiteit moet worden uitgevoerd.

De Security Edge Protection Proxy (SEPP) is het netwerkelement in de 5G Next Generation Core dat al deze functies zal afhandelen. In een ideale wereld zou deze entiteit een add-on moeten zijn voor de bestaande DRA en/of STP die gevirtualiseerd in uw datacenter draait.

Voorbereiding op convergentie

Convergentie vereist producten die werken in verschillende domeinen, netwerken, met verschillende technologieën, leveranciers en services. Deze producten moeten interworking en een geleidelijke migratie naar 5G ondersteunen. Dit geldt zowel voor investeringen in nieuwe 5G-netwerkfuncties als voor oudere productvervangingen (bijv. STP, DRA).

Infradata is de leverancier bij uitstek voor signaleringsproducten en netwerkapplicaties, ontworpen om serviceproviders te ondersteunen die zich richten tot convergentie van legacy- en next generation-netwerken. Dit creëert het landschap waarin het nieuwe 5G-netwerk zal gedijen zonder een nieuwe technologie silo te worden.

Contact met een expert

Spreek met een solutions expert of architect. Bel ons of laat een bericht achter. Ons team staat voor je klaar.

De SEPP helpt operatoren bepaalde uitdagingen te begrijpen en op te lossen, namelijk op onderstaande gebieden:

HTTP/2 traffic management in de SBA

Load Balancing

Prioritiseren van verkeer

Routing selectie

Aantasting van netwerkfuncties en storingen

Interoperability EPS/5GS & Diameter/HTTP

Controle van overbelasting en opstopping

Beperk uitval tijdens upgrades en onderhoud

Pagina delen:

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met ons gebruik van cookies. Lees meer